Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Google, Microsoft, Facebook en Apple

In Ierland is er een grote groei aan datacenters waardoor het land verplicht is om meer te investeren in hernieuwbare energie. Ierland moet zich blijven voldoen aan de EU-doelstelling en zonder nieuwe windparken is dat niet mogelijk.

Door de groei van datacenters wordt het stroomverbruik van het land verhoogt met achttien procent. Dit komt door dat Google, Apple, Microsoft en Facebook 2 miljard euro zullen investeren in nieuwe reken centra de komende jaren.

De frontman van de IWEA (Irish Wind Energy Association) Kenneth Matthews ziet veel kansen voor zijn branche omdat Ierland zich ook aan de doelstelling van 2020 moet houden. Ierland moet dan ook veertig procent van het gebruik opwekken uit duurzame energiebronnen.

Microsoft, Google en de andere bedrijven laten merken dat de nieuwe datacentra hand in hand met duurzame energie gaat. “Dit is een voorbeeld, andere bedrijven moeten dit ook voortzetten in een duurzame lijn” Zegt Matthews tegen ReNews.

Ierland heeft een relatief koele klimaat, prima betalingsregels en heeft een goede infrastructuur wat veel IT-bedrijven naar zich toe trekt. Windparken zullen de datacentra altijd kunnen voorzien van stroom ondanks het grote energieverbruik. Nou is de vraag of ze die centra minder kunnen laten verbruiken zodat er ook nog eens energie voor wat anders kunnen gebruiken.

Linkruil.org

Comments are closed.