Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Grafmonumenten en grafstenen Veluwehof

Als er een dierbaar persoon in uw omgeving overlijdt, dan vindt u het waarschijnlijk belangrijk om een mooie nagedachtenis aan deze persoon te hebben. U kunt een grafmonument of grafsteen voor hem of haar laten maken die de herinnering aan deze persoon in stand houdt. Het kan echter wel lastig zijn om op dat moment een keuze te moeten maken uit alle grafmonumenten en grafstenen die beschikbaar zijn. Wat past nu het beste bij deze persoon? Bij Veluwehof kunnen we u informeren en helpen bij het maken van de juiste keuze.

Keuze uit steensoorten

De eerste beslissing die u kunt maken in de keuze voor een grafmonument, is het kiezen van de steensoort. Als u deze keuze heeft gemaakt bent u al een heel eind. Er zijn drie verschillende soorten steen waaruit u kunt kiezen.

Gepolijste stenen

Ten eerste zijn er gepolijste stenen. Deze zijn er in de varianten hoogglans en matglans. Het polijsten van een steen zorgt voor meer diepte in de kleur en structuur van de steen. Het oppervlak van een gepolijste steen is glad en dat zorgt ervoor dat de steen weinig onderhoud nodig heeft. Bij Veluwehof zijn deze stenen altijd voorradig en kunnen dus snel geleverd worden.

Ruwe stenen

De tweede steensoort die u kunt kiezen is een ruwe steen. Deze stenen hebben een onregelmatig oppervlak en worden vaak direct uit de natuur gehaald. Het kan ook zijn dat ze bewerkt zijn om ervoor te zorgen dat ze hun ruwe uiterlijk krijgen. U heeft bij ons een ruime keuze uit ruwe stenen en de collectie verandert met regelmaat.

Zwerfkeien

De derde soort stenen zijn de zwerfkeien. Deze stenen zien er precies uit zoals ze in de natuur worden gevonden. Ze hebben allemaal een eigen karakter omdat ze worden gevormd door de jaren. Sommige mensen zien hierin een vergelijking met het leven van een mens. Ook zwerfkeien zijn bij Veluwehof altijd op voorraad.

Linkruil.org

Comments are closed.