Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Haaruitval door menopauze

Het kan voorkomen dat u last krijgt van haaruitval tijdens de menopauze. Iedere vrouw kan hiermee te maken krijgen. Naast erfelijke factoren hebben namelijk ook hormonen invloed op de conditie van uw haar. Zo zou het kunnen zijn dat u na de zwangerschap ook last heeft gehad van (lichte) haaruitval. De behandeling en precieze oorzaak hiervan kan erg verschillend zijn en daarom is het verstandig om te blijven zoeken naar passende oplossingen. Het is natuurlijk absoluut niet prettig wanneer u hiervan last heeft. Gelukkig zijn er dan ook meerdere oplossingen, maar het is belangrijk dat u kiest voor een passende oplossing. Er zijn verschillende oplossingen voor haaruitval, vaak werken slechts enkele oplossingen voor u. Het is daarom ook verstandig om te zoeken naar een oplossing op maat die het probleem van uw haaruitval specifiek aanpakt.

Oorzaken haaruitval menopauze

Zoals hierboven al benoemd is zijn er verschillende factoren die een rol spelen. Bovendien spelen er ook nog veel andere oorzaken een rol. Haaruitval tijdens de menopauze kan de ene keer wat meer voorkomen dan de andere keer. Vaak gaat ijzertekort of schildklierafwijking samen met de overgang en kan dit de uiteindelijke oorzaak zijn voor haaruitval. In sommige gevallen is het zelfs zo dat de overgang zelf helemaal geen invloed heeft op de overgang. Dit kan bijvoorbeeld ook worden veroorzaakt door stress. Dit lijkt dan op menopauze haaruitval, terwijl het door een andere reden is veroorzaakt.

Haaruitval na menopauze

Met de menopauze verandert de balans tussen de vrouwelijke en mannelijke hormonen. Zo wordt het oestrogeen niveau fiks lager, soms wel tot 80%. Dit terwijl het androgeen niveau maar 10 tot 30 procent lager wordt. Door deze veranderingen merken de meeste vrouwen dat hun haar aanzienlijk dunner wordt. Het kan zijn dat dit erg geleidelijk gaat, maar het kan ook erg snel gaan.

Linkruil.org

Comments are closed.