Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Handige tips voor een fleurige tuin

Indien u een tuin heeft, wilt u deze natuurlijk zo mooi mogelijk hebben. Daarom een aantal tips voor uw tuin van de hovenier in Zwolle.

Dorre stengels

Planten gaan in de winter dood. Daarom is uw tuin in het voorjaar bezaaid met dorre stengels. Deze stengels kunnen gewoon worden afgeknipt. Het fijne is dat u deze stengels gewoon weer kunt gebruiken als mest voor het volgende jaar.

Bekalken

Om ervoor te zorgen dat planten voedingsstoffen beter opnemen en de bodem niet te zuur wordt, is het goed om de tuin te bekalken. Hiervoor blijft de grond luchter waardoor planten beter groeien. Het is wel belangrijk dat u niet teveel kalk over de grond strooit. Ongeveer één tot anderhalve kilo per tien vierkante meter is genoeg. De voordelen van het bekalken zijn namelijk weg wanneer u teveel strooit. Het is het beste om uw tuin te bekalken tussen februari en eind april.

Bemesten

Om ervoor te zorgen dat planten genoeg voedingsstoffen op kunnen mene, is het ook van belang om uw tuin goed te bemesten. Dit kan met korrels uit de winkel maar vaste mest van een boerderij is ook mogelijk. Wanneer de mest is bestrooid is het handig om de grond los te woelen met een krabbetje. Op deze manier wordt alles namelijk goed verspreidt.

Bent u op zoek naar een hoveniersbedrijf in Zwolle? Wij maken uw tuin zo dat u er ontzettend van kunt genieten.

Linkruil.org

Comments are closed.