Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Heeft u de buitenband van uw knie gescheurd? OCON helpt!

De buitenband is een van de vier stabiliserende banden in de knie. De buitenband bevindt zich aan de buitenzijde van de knie, deze band verbindt aan de buitenkant van de knie het bovenbeen met het kuitbeen. Door zijn ligging zorgt deze ervoor dat de knie niet naar buiten kan knikken. Daarnaast ondersteunt de buitenband de voorste en de achterste knieband met het stabiliseren van draaibewegingen van het scheenbeen ten opzichte van het bovenbeen. Een gescheurde buitenste knieband komt niet vaak voor, het is een ernstig letsel aan de knie. Vaak gaat dit in combinatie met begeleidende letsels van ander banden, de meniscus of het kraakbeen.

Meestal is een gescheurde buitenste knieband het gevolg van een sportletsel. Dit treedt op wanneer er een te grote kracht tegen de binnenzijde van de knie werkt en wanneer de knie een geforceerde draaibeweging maakt, waarbij ook een kracht naar buiten toe optreedt kan er een buitenband letsel optreden. Een opgerekte buitenband herstelt niet spontaan, en is vaak in combinatie met een ander bandletsel. Wanneer de aandoening in een vroeg stadium herkend wordt kan het makkelijker behandelt worden.

Mensen die deze aandoening hebben ervaren veel pijn aan de buitenzijde van de knie. Wanneer een volledig afgescheurde buitenband ontstaat wordt er vaak een heftige pijn ervaren, de pijn nadien is echter afwezig. Daarnaast is de kans aanwezig dat de knie opzwelt in de eerste uren na het ontstaan van het letsel. Ook kan er een gevoel van instabiliteit ervaren worden na het ontstaan van een ingescheurd of gescheurde buitenste knieband.

Om een gescheurde buitenste knieband te behandelen kan er, gekeken naar de ernst van het letsel, gekozen voor een operatieve of een niet-operatieve behandeling.

Een ander mogelijk letsel aan de knieband is een gescheurde binnenste knieband, bekijk hier de aandoening, behandeling en nabehandeling.

Linkruil.org

Comments are closed.