Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Heeft u de huurtoeslag al aangevraagd

Heeft u de huurtoeslag al aangevraagd?

We willen u in dit artikel meer gaan vertellen over de huurtoeslag, dit is een toeslag die u maandelijks uitgekeerd krijgt. Deze toeslag is bedoeld als tegemoetkoming voor de huurkosten en deze kunt u verkrijgen als u aan een aantal voorwaarden voldoet. Zo dient u te wonen in een zelfstandige woonruimte. Dit houdt in dat de woning beschikt over een eigen toegangsdeur die zowel van binnen als van buiten op slot kan. Ook dient de woning te beschikken over een eigen woonkamer en een eigen keuken en een toilet. De keuken dient te beschikken over een aanrecht met een aanvoer en een afvoer voor water en het toilet dient te beschikken over waterspoeling.

Onder zelfstandige woonruimtes vallen onder andere huizen en flats maar ook woonwagens en recreatiewoningen die komen in aanmerking voor huurtoeslag. Het maakt ook niet uit of u huurt van een woningstichting, een bedrijf of een particulier. De huurtoeslag berekenen dat kunt u doen op de website van de Belastingdienst en hier kunt u een proefberekening maken. Zo ziet u meteen of u recht heeft op huurtoeslag en op wat voor bedrag u dan recht heeft. Ook de huurtoeslag aanvragen dat kunt u op deze website doen en dat kan bij het portaal van ‘Mijn Toeslagen’. De huurtoeslag was tot 1 januari 2006 bekend onder de naam huursubsidie en het kan dus ook zijn dat u deze toeslag onder deze benaming kent.

Waar dient u rekening mee te houden als u huurtoeslag aan wilt vragen

Als huurtoeslag aanvragen wilt dan zijn er een aantal voorwaarden waar u aan moet gaan voldoen. Zo dient u achttien jaar of ouder te zijn en de Nederlandse nationaliteit te hebben (een verblijfsvergunning is ook voldoende), ook dient u woonachtig in Nederland te zijn. U dient ingeschreven op het adres waar u de huurtoeslag voor wilt ontvangen en ook mag alleen u en uw partner daar ingeschreven staan. Hier zijn echter wel enkele uitzonderingen op, zo mag u bijvoorbeeld een onderhuurder hebben en er zijn ook mogelijkheden om in aanmerking te komen voor huurtoeslag als u jonger bent dan achttien jaar.

Verder is het van groot belang dat u niet teveel verdient en dat u niet teveel eigen vermogen heeft. Ook dient u niet te weinig of teveel huur te betalen. Het beste is om de proefberekening te maken op de website van de Belastingdienst om zo direct te zien of u in aanmerking komt voor deze toeslag. Ook kunt u daarna direct de aanvraag daarvoor doen en het is raadzaam dit zo snel mogelijk te doen. Het aanvragen van de huurtoeslag 2015 kan tot 1 september 2016.

Linkruil.org

Comments are closed.