Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

HET AANTAL WONINGINBRAAKCLAIMS STIJGT FORS IN NEDERLAND

Ondanks – of wellicht juist dankzij – de economische crisis lijkt één branche in Nederland te floreren: het inbrekersgilde. In vijf jaar tijd steeg het aantal inbraakclaims met maar liefst 40 procent – van gemiddeld 2.500 per maand in 2008 naar ruim 3.500 per maand in 2012.

Enkele opvallende cijfers
• In 2012 is bij 91.000 woningen geprobeerd in te breken
• Gemiddeld zijn dat 250 inbraakpogingen per dag
• In ruim 60.000 gevallen werd daadwerkelijk ingebroken
• Gemiddeld is dat een inbraak bij 1 op de 88 woningen
Bron: CBS/politie

Waar is de inbraakkans het grootst?
De top 5 van meest inbraakgevoelige steden (met 50.000 huishoudens of meer) wordt aangevoerd door Breda met jaarlijks 8,3 claims per 1.000 huishoudens. Na Breda volgen Almere, Nijmegen, Tilburg en Eindhoven. De kans op woningbraak is zowel in de provincie als in de stad Groningen het kleinst – met jaarlijks 1,7 claims per 1.000 huishoudens.

Hoe denkt en werkt een inbreker? Waarom stijgt de inbraakkans als in uw wijk eerder is ingebroken – en wat kunt u doen om inbrekers buiten de deur te houden. Lees het hier: https://www.feenstra.com/thuis/beveiliging/whitepaper-veiligheid/.

Feenstra Beveiliging
Sinds 1986 installeert en onderhoudt Feenstra ook complete camera- en beveiligingssystemen voor woningen. Klanten hebben daarbij een ruime keuze uit beveiligingspakketten, waarin bijvoorbeeld een verbinding met een professionele meldkamer en camerabewaking kunnen worden opgenomen. Klanten kunnen de installatie en het onderhoud volledig zelf uitvoeren, maar kunnen dit ook toevertrouwen aan de deskundige installateurs van Feenstra.

Linkruil.org

Comments are closed.