Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Het houden van een foutloze webinar

Een webinar houden helemaal van deze tijd en dat is natuurlijk niet zo gek. Het is namelijk een laagdrempelige manier om snel en effectief een grote doelgroep te bereiken, die niet eens het comfort van het eigen huis hoeven te verlaten om deel te nemen.

Meer interactie met je doelgroep

Er zijn verschillende manieren om een webinar te houden. Je kunt een live webinar houden, waarbij je presentatie direct via internet wordt uitgezonden aan je doelgroep. Deze methode heeft wel een aantal nadelen. Ondanks dat het live uitgezonden wordt, is de interactie met je doelgroep minder. Je hebt namelijk geen tijd om tussendoor vragen te beantwoorden via de chatfunctie. Wanneer je ervoor kiest je webinar van te voren op te nemen, kun je je tijdens de uitzending helemaal focussen op de vragen die je binnenkrijgt. Dit maakt dat je, ondanks dat je je doelgroep niet fysiek ziet, toch interactie met ze kunt hebben en vragen direct kunt beantwoorden.

Een webinar zonder gênante bloopers?

Het meest voorname nadeel is misschien wel dat het bijna onmogelijk is om een foutloze webinar te houden. Een foutloze presentatie is natuurlijk altijd een hele opgave, maar de afwezigheid van fysiek publiek doet daar eigenlijk niets aan af. Een methode om wél een foutloze webinar te kunnen houden, is deze van te voren opnemen. Het van te voren opnemen van je webinar biedt een aantal voordelen. Doordat je je webinar van te voren opneemt, blijft er voldoende tijd over om te editen. Zo kun je versprekingen en andere foutjes eruit houden, maar bijvoorbeeld ook de tijdsduur van de webinar inkorten. Bovendien biedt het vooraf opnemen van de webinar ook de mogelijkheid om de presentatie nog na te laten door bijvoorbeeld je collega en dan daarna eventueel nog aan te passen. Op deze manier lever je altijd een foutloze webinar af bij je doelgroep.

Linkruil.org

Comments are closed.