Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Het kweken van bloemen

Je eigen bloemen

Het is altijd leuk van iemand een bosje bloemen te krijgen. Maar wat is er nou bijzonder aan als mensen deze gewoon via internet bestellen. Het is daarom leuker om je eigen bloemen te kweken om cadeau te doen. Of versier je tuin met je prachtige zelf gekweekte bloemen. Het kweken van bloemen is niet moeilijk en is heel erg leuk en ontspannend. Je kunt in je eigen tuin verschillende soorten mooie bloemen kweken. Als bloemen niet snel genoeg bloeien kan je hier altijd een bloei stimulator gebruiken. Bij het bedrijf Bio Ibo verkopen ze een bloei stimulator die erg goed werkt. Er zijn meerdere varianten te verkrijgen op de BioIbo website.

Bio Ibo Bloei Groei klein van bioibo BIO IBO Bloei Groei

Beginnen met het kweken van bloemen

Wil je, je eigen bloemen gaan kweken begint dat met het kopen van zaadjes. Koop deze in een tuin centrum of bij de supermarkt of ook op de eerder genoemde winkelsite. Je kan de zaadjes op verschillende plekken planten. Het kan al in een pot met aarde op de vensterbank. Natuurlijk kan het ook gewoon in de tuin. Heb je hier een geschikt veldje voor zoals een grasveldje kan je hier gewoon de zaadjes gooien. Als je een kaal stukje land heb is het verstandig ook gras zaadjes te zaaien.

Gebruik in een boeket

Wil je de bloemen graag in een boeket gebruiken is het verstandig in de ochtend de bloemen te plukken. Dit is omdat ze de hele nacht water hebben kunnen opnemen uit de grond. Dit gebeurt sneller in de nacht dan overdag. Gebruik een mes of een schaar om de bloemen te snijden zodat de wortels nog in de grond blijven zitten. Snij ze net voor de vertakking. Hierna moet je ze koel bewaren.

Linkruil.org

Comments are closed.