Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Het nut van Monitoring Services

De digitale netwerken die bestaan binnen organisaties en instanties zijn vaak afhankelijk van verschillende interne én externe invloeden. Meerdere oorzaken kunnen leiden tot een verstoring in dit netwerk – te denken valt aan virussen en andere invloeden van buitenaf, maar ook aan simpelweg een té volle harddisk of een fout in de firewall. Hoe dan ook – het zijn situaties die niet gewenst zijn: als bedrijf wil je jezelf kunnen focussen op de kerntaak en je niet bezighouden met randzaken. Dat is ook de reden waarom veel IT-organisaties zogenaamde Monitoring Services aanbieden: pakketten die al deze narigheden voor je voorkomen.

Wat zijn Monitoring Services?

Monitoring Services zijn op afstand gereguleerde softwarepakketten die verschillende defecten in een digitaal netwerk trachten te voorkomen. Zo’n pakket spoort automatisch dreigende fouten op en voorkomt deze tijdig, zodat bedrijven nooit achteraf met de narigheid zitten. Het zijn namelijk kleine fouten die kunnen leiden tot grote problemen binnen organisaties: fouten die gemakkelijk verholpen kunnen worden door de expertise van IT’ers en de juiste toepassing van specifieke services.

Hoe werken deze Monitoring Services?

Monitoring Services zijn zo’n voorbeeld van services waarbij je niet eens doorhebt dat ze voor je werken. Het gaat namelijk om softwarepakketten die op afstand invloed hebben op het netwerk van de organisatie in kwestie. Dit is het geval zodat deze pakketen altijd blijven draaien. Stel je voor: de harde schijf crasht, om onbekende redenen. Dan bieden de services op afstand altijd nog een back-up waardoor de schade beperkt blijft. Belangrijke elementen van zo’n netwerk, waaronder de server en de firewall, worden bediend via Monitoring Services. Ze zenden, van een afstand, bepaalde signalen uit naar netwerkapparaten. Dit signaal controleert dan automatisch of er sprake is van een een defect of een dreigend defect en koppelt deze informatie weer terug naar de derde partij. Op die manier weet die partij altijd wanneer er ingegrepen moet worden en voorkomt het mogelijke, digitale rampspoed voor iedere organisatie. Ten slotte geldt natuurlijk dat voorkomen altijd beter is dan genezen.

Wat zijn nu de voordelen van Monitoring Services?

Hierboven zijn we reeds ingegaan op een aantal belangrijke voordelen van Monitoring Services, waaronder het maken van back-ups en het zorgeloos werken. Het belangrijkste voordeel is natuurlijk dat je als organisatie ten alle tijden voorkomt dat je voor onverwachte verrassingen komt te staan. Het netwerk en alle daarbij horende applicaties en toepassingen worden op afstand gemonitord en zodoende in de gaten gehouden, op ieder moment van de dag, tijdens werk of buiten kantooruren. Bovendien worden de problemen vakkundig geanalyseerd door een partij die verstand heeft van informatie- en technologische communicatievormen. Het gaat niet zo ver als IT-oursourcing, maar voor wie er wel over na denkt iets uit te besteden aan een derde partij is het gebruik maken van Monitoring Services een perfecte middenweg.

Linkruil.org

Comments are closed.