Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Het schrijven van de motivatiebrief

Bij de meeste sollicitaties ontkomen we er niet aan: het schrijven van een motivatiebrief. Ondanks dat we soms niet eens weten of ze überhaupt op zoek zijn naar iemand (bijvoorbeeld bij open sollicitaties), zijn we toch verplicht heel wat tijd en moeite in het schrijven van een motivatiebrief te steken. Zoek allereerst een goed voorbeeld op van een motivatiebrief, hierdoor heb je een goede houvast.

Een goed begin is het halve werk 

Wanneer je een motivatiebrief gaat schrijven, is het verstandig om een voorbeeld van een motivatiebrief te gebruiken zoveel mogelijk informatie over het bedrijf te verzamelen en zo goed mogelijk uit te denken waarom je bij dit bedrijf wilt gaan solliciteren. Bekijk allereerst de site. Focus je niet alleen op de homepage, maar kijk ook op andere subpagina’s. Op deze pagina’s staat ook zeer relevante informatie. Op de site zelf hebben bedrijven vaak nog andere links staan, die ook absoluut handig zijn. Denk hierbij aan Facebook of LinkedIn. Wanneer je gaat solliciteren bij een NV, is het aan te raden om het jaarverslag grondig te bekijken. Hierin staat de jaarrekening, de winst- en verliesberekening en ook de doelstellingen van het bedrijf. Kortom, de perfecte leidraad voor het uiteenzetten van je motivatie voor het bedrijf in de motivatiebrief.

De motivatiebrief

Wanneer je goed bent voorbereid, zal het schrijven van de motivatiebrief ineens een stuk minder moeilijk worden. Hier vind je een korte opzet waaraan je vast kunt houden bij het schrijven van de brief:

– Begin altijd met geachte heer/mevrouw. Wanneer je de naam weet van de ontvanger, vermeld deze er dan bij.

– Laat weten waar je de brief over schrijft, bijvoorbeeld “Betreft: sollicitatie op de vacature”

– Schrijf hoe je bij de vacature bent beland. Dit kan zijn door de site, of door een bekende binnen het bedrijf.

– Zet uiteen waarom je bij dit bedrijf wilt werken. Doe dit met alle gevonden informatie.

– Beschrijf waarom jij geschikt bent voor deze functie en geef kort je capaciteiten en ervaring weer.

– Vermeld erbij dat je graag de brief zou willen toelichten in een gesprek.

– Sluit netjes af.

Bezoek een site met tips, zodat je de motivatiebrief makkelijk kan schrijven.

Linkruil.org

Comments are closed.