Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Het voordeel van een trommelzeef

Als je hele kleine en fijne materialen wil filteren en verwerken, heb je een zeef nodig. Welke zeef, is afhankelijk van het materiaal dat je filtert. Dus moet je eerst op zoek gaan naar de juiste zeef. Er zijn er een paar namelijk de trommelzeef, schudzeef, luchtzeef en sterrenzeef. Elke zeef heeft weer zijn eigen manier filteren zoals je al uit de naam kan halen. De verschillende zeven hebben ook eeb bepaalde dichtheid van materialen die ze door laten. Zo zijn bijvoorbeeld trommelzevenhandiger als je hele fijne stoffen ergens uit wil hebben. Een luchtzeef is bijvoorbeeld weer handig als je al het lichte materiaal er tussen uit wil filteren. Het zwaarder materiaal blijf dan liggen in de zeef.

De trommelzeef in uitvoering

De naam geeft al veel weg van de vorm maar zegt niks over de manier van filteren. De zeef is inderdaad in de vorm van een holle trommel. Deze trommel kan met een luik open en dicht. Het materiaal wordt in de trommel gedaan en bevestigd aan een roterende machine. Deze machine zorgt ervoor dat alle materialen langs de wanden van de trommelzeef gaan. De wanden van de zeef zijn uitgerust met een gaas waardoor alleen de fijne stoffen dus worden gefilterd. Deze stoffen vallen er uit en na enkelen minuten zal je alleen de grove stukken materiaal overhouden.

Toch geen trommelzeef

Misschien dat je dit nu leest en er achter bent gekomen dat je helemaal geen trommelzeef nodig hebt maar een andere soort. Er zijn nog genoeg methodes die er voor kunnen zorgen dat jouw materiaal wordt gefilterd. Neem gerust contact met ons op als je niet zeker weet wat het beste is. We hebben een team gespecialiseerd in het vak en kunnen je op elk moment te woord staan via onze live chat. Hopelijk horen we snel wat van je en neem ook nog een kijkje op de website waar nog meer informatie te vinden valt.

Linkruil.org

Comments are closed.