Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Hoe leer je daytraden?

Daytraden is een term die regelmatig in het financiële nieuws gebruikt wordt.  Echter wat is dat nu eigenlijk? En hoe kun je daytraden leren? Dit artikel legt in het kort uit wat daytraden eigenlijk is en hoe je dit kunt leren.

 

Wat is daytraden eigenlijk?

Daytraden is een vorm van beleggen dat gericht is op de korte termijn. Het is dus niet gericht op de lange termijn, het richt zich alleen op koerswijzigingen op de korte termijn. De letterlijke vertaling van daytraden is daghandelen. Vaak worden aandelen en opties binnen een dag of zelfs al eerder verkocht. Zo kunnen aandelen ook binnen enkele uren, minuten of zelfs enkele seconden gekocht en weer verkocht worden. Als je gaat daytraden, is het belangrijk dat je weet wat beleggen inhoudt. Als je niet bekend bent met bekende beleggersbegrippen zoals effecten, stop loss en profit call kun je een cursus beleggen volgen.

Hoe kan je daytraden?

Daytraden is snel reageren op koerswijzigingen en je kunt dit doen als je beschikt over een computer, mobiele telefoon of tablet met een internetverbinding. Koersen kunnen stijgen of zakken en een daytrader schat in of een bepaalde koers gaat stijgen of juist gaat zakken. Daytraden is in feite niet anders dan: inschatten en inzetten. Voordat je daadwerkelijk gaat beginnen met daytraden, kun je eerst oefenen met deze vorm van beleggen. Er zijn verschillende brokers die aanbieden dat je kunt oefenen in daytraden, voordat je overgaat tot het beleggen met echt geld. Het is verstandig om altijd eerst te oefenen, zodat je vertrouwd raakt met het daytraden.

 

Als je gaat inschatten waarop je wilt gaan traden, kun je je inschatting het beste maken op basis van recent nieuws over aandelen. Iedere morgen voor 9 uur ‘s ochtends komt het financiële nieuws naar buiten. De beurs opent om 9 uur en doordat het financiële nieuws eerder naar buiten komt dan dat de beurs opent, kun je hier je voordeel mee doen. Als er bijvoorbeeld in het nieuws staat dat een bedrijf het afgelopen kwartaal veel verlies heeft gemaakt, dan is de kans groot dat veel beleggers het vertrouwen in het bedrijf kwijt raken. Het gevolg is dan dat beleggers hun aandelen gaan verkopen en dat de koers van het desbetreffende bedrijf zakt. Wat je dan kunt doen is short gaan op aandelen van het bedrijf, je gaat dan aandelen van het bedrijf verkopen. Vervolgens houd je de dalende aandelen koers in de gaten en op het juiste moment sluit je de aandelenpositie weer.

Linkruil.org

Comments are closed.