Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Hoe werkt de APK in Den Haag

De APK in Den Haag werkt hetzelfde als een apk in Rotterdam. Een auto dient na 4 jaar APK gekeurd te worden. Hierna wordt er verwacht dat je ieder 2 jaar een APK laat doen. en na 8 jaar is het zelfs ieder jaar. Er zijn een aantal onderdelen waar een auto op gekeurd wordt bij de APK keuring. De verkeersveiligheid, het milieu en de registratie zijn de brede benamingen van deze onderdelen. Onder verkeersveiligheid valt bijvoorbeeld de remmen, remlichten en koplampen, maar ook de banden en de wielophanging. Dan wordt er nog gekeken naar het milieu, denk hierbij aan uitstoot en uitlaatgassen. En als laatst de registratie van de auto. Hier valt de kilometerstand, het voertuigbewijs, identificatienummer en de gebruikte brandstof onder. 

Wat als u te laat bent met uw APK keuring?

Het kan zijn dat u vergeten bent om een afspraak te maken voor de APK keuring of is het zelfs een bewuste keuze om de keuring uit te stellen. Wanneer dit het geval is en u besluit om de weg op te gaan riskeert u een boete van 130 euro. Dat is niet mis aangezien de APK vaak niet meer dan 70 euro kost. Van de eventuele boete kan bijna 2 keer een APK keuring gedaan worden. Vaak zit de APK bij en grotere onderhoudsbeurt zodat het niet vergeten wordt. Mocht u niet voor de verloopdatum bij een garage terecht kunnen komen zijn er veel mogelijkheden bij een APK in Den Haag om gehaald en gebracht te worden. Dit is ook mogelijk in andere steden in Nederland.

Een APK in Den Haag is niet het meest populair

In 2017 zat de regio Den Haag niet in de top van het aantal APK keuringen op jaarbasis. Dit was in de regio Rotterdam met maar liefst meer dan 350 duizend personenauto’s. Na Rotterdam kwam Amsterdam en daarna Den Haag.

Linkruil.org

Comments are closed.