Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Houten vloer schuren of parketvloer schuren?

Houten vloer schuren of parketvloer schuren?

Uw parketvloer of houten vloer kan op twee manieren worden geschuurd: machinaal of met de hand. Wanneer u dit zelf wilt doen kunt u zowel de schuurmachine als het schuurpapier huren bij de plaatselijke bouwmarkt. Om u iets meer houvast te geven naar waar u op zoek bent, onderstaand een en ander aan informatie over schuurbenodigdheden.

Schuurmachine’s voor houten vloer

Er zijn verschillende soorten schuurmachine’s voor het schuren van uw houten vloer of parket. Men gebruikt een walsschuurmachine voor de grote vlakken en een kantenschuurder voor de moeilijk bereikbare plekken.

Schuurtrappen

Om een vloer te egaliseren of te ontdoen van een laklaag dient u vaak wel 4 tot 5 keer te schuren met verschillende korrels schuurpapier.

Soorten schuurpapier

Korrel 20

Is zeer grof korrel 20 en wordt alleen gebruitkt als de vloer heel oneffen is, dan moeten er hoogteverschillen zijn van meer dan 4 mm. Deze korrel wordt bijna nooit gebruikt en na deze grofte moet u uw houten vloer nog vier keer schuren.

Korrel 30

Deze korrel wordt gebruikt als de vloer heel oneffen is en meer als 4 mm hoogteverschil en is een grove korrel

Korrel 40

Wordt gebruikt voor houten vloeren of parket met een behoorlijk niveauverschil tussen de 2 mm en 4 mm. Deze startkorrel wordt vaak gebruikt voor hard houten vloeren als eiken, beuken en alle andere tropische houtsoorten.

Korrel 60

Wordt gebruikt als startkorrel voor houten vloeren met een max nivauverschil van 2 mm. Ideale startkorrel voor zacht houten vloeren als grenen en vuren

Korrel 100

Deze korrel kunt u gebruiken voor schuurbeurt nummer twee, bij erg egale grenen en vuren houten vloeren kunt u deze korrel als startkorrel gebruiken

Korrel 120/160

Fijn schuurpapier voor de laatste ronde.van het schuren van uw houten vloer.

De walsschuurmachine

  • De walsschuurmachine nooit op de houten vloer stil laten staan, doet u dit wel dan krijgt u diepe geulen in uw parket of houten vloer.
  • Zodra u de walsschuurmachine start kantel u deze achterover, zodat deze niet het hout raakt
  • Bij aanraking met de houten vloer loopt u met de houtnerf mee naar de andere kant van de kamer, aan het einde kantelt u de schuurmachine direct.
  • U dient elke schuurbaan ongeveer 5 cm te overlappen

De kantenschuurder

  • U gebruikt de kantenschuurder voor plekken waar u niet met de walsschuurmachine bijkomt
  • Hou de schuurschijf zo horizontaal mogelijk
  • Het sturen van de machine doet u door heel licht de machine te kantelen
  • Gebruik geen kantenschuurder waarbij de ronde schuurschijven met een soort klittenband vast worden vastgezet.

Deze schijven schieten onder het schuren vaak los wat een boel ergernis geeft. Gebruik liever een kantenschuurmachine waarbij de schijven met een verzonken rond metalen plaatje worden vastgezet.

Stof goed af voor het lakken van uw parketvloer of houten vloer.

De werkzaamheden uitbesteden

Ook zijn er veel bedrijven die gespecialiseerd zijn in deze werkzaamheden en ze graag van u overnemen. Zoek op Google eens op termen als ‘houten vloer schuren’ of ‘parketvloer schuren’ en u kunt een keuze maken tussen bedrijven die u kunnen helpen om uw houten vloer of parketvloer zo mooi mogelijk te houden.

Linkruil.org

Comments are closed.