Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Huwelijksfotografie

In dit digitale tijdperk waarbij als het ware een kind leuke foto’s kan maken met een redelijk goedkoop geprijste camera, zal de leek zich wel afvragen of het wel zin heeft een dure fotograaf te huren als men gaat trouwen. Haast iedereen bezit een of ander apparaat, zoals tablets, smartphones die allemaal de mogelijkheid bieden om mooie foto’s te maken.

Als u daarentegen foto’s van een amateur met dat van een professional vergelijkt, dan zie je letterlijk toch verschil. Hoe kan dat eigenlijk?

Er zijn drie soorten huwelijksfotografie, namelijk fotojournalistieke bruiloft, traditionele fotografie en artistieke trouwreportages. Fotojournalistieke bruidsfotografie, of beter bekend als spontane huwelijksfotografie is de documentaire stijl bruiloft foto’s.

Traditionele huwelijksfotografie neemt alleen formele foto’s .

Artistieke huwelijksfotografie hier geven fotografen hun eigen artistieke flair aan de fotoshoot.
Bij profesionele fotografie weet de fotograaf om te gaan met beeld. Ze begrijpen vorm, licht en kleur. Een ervaren fotograaf weet dat het combineren van de perfecte kleuren en de intensiteit van de helderheid te merken zal zijn aan het resultaat van de foto. Licht en afleidende kleuren kunnen leiden tot een slechte resolutie.

De professionals kunnen verder het bruidspaar zodanig op hun gemak stellen dat ze de beste foto’s kunnen schieten. De deskundige heeft ook het nodige apparatuur om het beste resultaat te bereiken onder verschillende weersomstandigheden.
De amateur schiet lukraak kiekjes, en krijgt meestal op goed geluk, af en toe een leuke foto. We spreken van huwelijksfotografie, wanneer de fotograaf vooraf zijn werk planned, op de huwelijksdag foto’s maakt, en achteraf de foto’s gaat bewerken met behulp van software en/of chemische middelen. Een profesionele fotograaf gaat na het schieten van de foto’s op het huwelijk gelijk aan het werk.

Het werkelijke werk begint na het huwelijk in zijn fotostudio.

Bij huwelijksfotografie schiet de fotograaf misschien honderden foto’s per dag. Hij bewerkt sommige foto’s ook nog in photoshop dit alles neemt een aantal dagen in beslag. Tenslotte moeten de foto’s in een album gepresenteerd worden, dat neemt allemaal tijd in beslag en vergt creativiteit en geduld.

U zult nu wel begrijpen waarom er een verschil is tussen het amateuristisch schieten van foto’s en professionele huwelijksfotografie. Uw foto’s moeten een leven lang meegaan, u kunt dus niet riskeren dat u opgescheept zit met een hoeveelheid kiekjes van uw huwelijk, die gemaakt zijn met een digitaal apparaat.

Natuurlijk is het leuk om van verschillende mensen foto’s te krijgen omdat die digitale apparatuur iedereen zo een beetje tot fotograaf maakt. Gaat uw gang laat alle neefjes nichtjes, ooms tantes enze foto’s schieten, het is altijd leuk om die foto’s later te bekijken. Het is echter van belang dat u er verzekerd van moet zijn dat een professionele fotograaf beelden voor u schiet zodat u uw levenlang kunt genieten van uw huwelijksreportage.

Linkruil.org

Comments are closed.