Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Hyves, wie kent het nou niet?

Hyves staat nu bekend als een laagvliegende sociale netwerksite die niets te brengen heeft, dit was vroeger wel anders! Het was dé site waarmee je als tiener door het leven ging. Hyven deed je tijdens een saai geschiedenisles tot in je vrije tijd. Echter is het nu een ander verhaal…

Het succes werd gekenmerkt met de 4 kopstukken genaamd: Raymond Spanjar, Koen Kam en Floris Rost van Tonningen. Deze Nederlandse ondernemers kwamen in 2004 rond de tafel om een sociaal netwerksite onder de naam Hyves op te richten. Hyves betekent in het Engels bijenkorven.

In het begin van de tijdlijn deden vooral tieners mee aan Hyves, maar het begon ook echt een stijgende lijn te krijgen toen de politie gebruik maakte van dit hulpmiddel om criminelen op te sporen. En dit met succes, zowel voor de politie als voor de Nederlandse internetonderneming.

Daar bleef het niet bij: in 2007 werd het benoemd tot de populairste site van Nederland. Ook deelden heel wat bn’ers van hun persoonlijke leven op Hyves. Van bekende rappers tot aan politici.

Dit veranderde door de opkomst van Twitter en Facebook, je hoorde er namelijk niet meer bij als je geen Twitter of Facebook had. Toen de Telegraaf Hyves overnam begon zelfs op te roepen om Hyves te boycotten. En met succes, de bezoekers tussen Hyves en andere Social Media is aanzienlijk.

Hyves werd niet alleen tijdelijk maar ook definitief verlaten, vele mensen wouden af van hun Hyves account. Hyves verwijderen is het gevolg hiervan.

Toch is dat niet zo makkelijk als gezegd, vele mensen weten namelijk niet hoe ze hun Hyves account moeten verwijderen. Dit is wel terecht als je ziet hoe Hyves de verwijder link verbergt voor haar gebruikers.

Al met al kan je zeggen dat de ondergang van Hyves (helaas) nabij is, maar ze blijven wel deel uitmaken van de Nederlandse geschiedenis. Met een eigen plaats in het van Dale woordenboek kan je wel zeggen dat je het hebt gemaakt!

Linkruil.org

Comments are closed.