Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

In een handomdraai uw RIE en RI&E-rapportage

Met de Inspectiemethode Arbeidsomstandigheden (IMA) maakt u in no time een volledige risico-inventarisatie en -evaluatie (RIE). Niets is zo gemakkelijk als IMA Online om snel een RI&E-rapportage en een Plan van aanpak samen te stellen. Er zijn 28 algemene modules (IMA-A), bijvoorbeeld Arbobeleid, Verzuimbeleid, Toxische stoffen en 7 voor kantoor (IMA-K), o.a. Kantoorwerkplekken en Receptie/Baliewerk. Een overzicht van actuele wetten en toetsingscriteria worden per knelpunt opgesomd, deze zijn direct toe te voegen aan uw rapport. Ook is het mogelijk eigen foto’s en documentatie toe te voegen.

IMA Online is zo opgezet dat elke bedrijfstak er gebruik van kan maken en uw rapportage kan met eigen vragen aangevuld worden zodat deze volledig is af te stemmen op uw bedrijf. Overzichten met verwijzingen naar relevante Arbo catalogi zijn te raadplegen. U kunt uw rapport printen in PDF-formaat en het Plan van aanpak is tevens aan te maken en te bewerken in Excel.

IMA Online wordt regelmatig geüpdatet zodat alle informatie actueel is. Wanneer u een abonnement op IMA Online neemt, dan kunt u 10 standaard RI&E’s aanmaken. Het is mogelijk dit aantal te verhogen. U kunt IMA Online gratis testen door het maken van de module 5.

Het voordeel van IMA Online is dat u al uw rapportages digitaal kunt aanmaken en online kunt bewerken. De modules zijn altijd up to date en bijgewerkt en aangepast aan de laatste wet- en regelgeving. De modules zijn eenvoudig in te vullen en zijn in het bijzonder geschikt voor bedrijven in het MKB.

Een RIE omschrijft de risico’s voor de veiligheid en gezondheid op de werkplek. Alle maatregelen die een werkgever neemt om deze risico’s te verminderen, worden er ook in opgenomen. Iedere werkgever is verplicht een risico-inventarisatie en –evaluatie op te stellen. De grootte van een bedrijf is bepalend voor de opzet hiervan. Werknemers moeten te allen tijde de risico-inventarisatie van hun bedrijf kunnen inzien.

Raadpleeg IMA Online en zie hoe gemakkelijk het is uw rapportages aan te maken. Maak een test door het invullen van module 5. U zult ervaren dat u eigenlijk niet zonder IMA Online kunt bij het opstellen van een risico-inventarisatie en –evaluatie.

Linkruil.org

Comments are closed.