Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Industriedeur keuren? Wat is de regelgeving hiervan?

Voor industriedeuren bestaan wettelijk bepaalde vereisten waaraan ze moeten voldoen. Alle bedrijven zijn verplicht om ervoor te zorgen dat de toegangssystemen van hun bedrijfspand voldoen aan deze normen. Dit om de veiligheid van personeel en bezoekers te waarborgen. Nou bent u, als ondernemer natuurlijk wel gewend aan allerhande regels en wetten waar u aan moet voldoen, maar bent u ook op de hoogte van de norm NEN-EN 14341 +A2? Als het antwoord ”nee” is, lees dan snel verder.

Wat houdt de norm NEN-EN 14341 + A2 in?

De norm NEN-EN 14341 bepaalt de veiligheids- en prestatie-eisen voor deuren, hekken en slagbomen die zich in persoonsgebieden bevinden. De norm is zodoende van toepassing op zowel industriële deuren als bedrijfsdeuren die zorgen voor het verlenen van doorgang aan goederen en voertuigen begeleid of aangedreven door personen. Dit geldt voor alle deuren in industriële, commerciële en residentiële gebouwen.

Kortom: alle toegangssystemen in of bij uw bedrijfsgebouw dienen aan deze norm te voldoen.

Hoe zorgt u ervoor dat u aan die eis voldoet?

Wanneer u uw bedrijfspoorten jaarlijks laat keuren en onderhouden door ROMASS Business, dan voldoet u automatisch aan de gestelde norm. Bij het afsluiten van één van de serviceovereenkomsten zorgt ROMASS Business voor alle benodigde onderhoudsbeurten en keuringen. De ervaren servicemonteurs zullen alle industriedeuren en toegangssystemen onderhouden en keuren volgens de eisen die gesteld zijn in de norm NEN-EN 14341-A2. U ontvangt uiteraard alle certificaten en de volledige documentatie. Zo kunt u er zeker van zijn, dat u ten alle tijden voldoet aan de wettelijke verplichtingen.

Voordelen van een servicecontract

Met het onderhoudscontract vertrouwt u het gehele beheer van uw industriedeuren en toegangssystemen zorgeloos toe aan ROMASS Business. Onderhoudsbeurten en keuringen kunnen door u zelf ingepland worden en in het geval van storingen wordt er snel een monteur ter beschikking gesteld. Periodiek onderhoud vermindert de kans op uitval van de bedrijfsdeuren en docksystemen en het voorkomt vaak voorkomende storingen. Buiten dat alles, voldoet uw firma aan de wettelijke verplichtingen. Maar wellicht het allerbelangrijkste, uw deuren zijn veilig te gebruiken.

Kijk voor meer informatie op de website van ROMASS Business.

Linkruil.org

Comments are closed.