Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

intellectueel eigendom en 3d printen

Hier een post over een onderwerp dat mij de afgelopen jaren enorm gefascineerd heeft: 3d-printen. Het bewijs dat de technologie met enorme stappen vooruit gaat. Niet heel lang geleden werd er nog een volledig werkend pistool geprint en in ons eigen VU Medisch centrum een kunstmatige schedel die ook daadwerkelijk bij een patient werd ingebracht.

Waar ik alleen al die tijd nooit bij heb stilgestaan is het feit dat het heel makkelijk  is geworden om producten te kopieren en thuis te printen. Voor mensen die leven van het ontwerpen en produceren van goederen kan dit grote gevolgen hebben.  Intellectueel eigendom  heeft door de komst van 3d printen dus een hele rare positie gekregen. Waarschijnlijk zal er een verbod op komen om dingen met intellectueel eigendom te kopieren maar hoe willen ze dit in vredesnaam gaan handhaven?

Dit zijn allemaal vragen die de toekomst zal moeten gaan uitwijzen, misschien zal het kopieren van iets waar intellectueel eigendom op zit doodnormaal worden net als het downloaden van een film of mp3 bestand. Dit omdat het waarschijnlijk moeilijk tegen te gaan is. Ik ben in ieder geval benieuwd naar hoe u tegenover deze ontwikkeling staat en wat voor invloed u denkt dat het op u gaat hebben.

Op deze blogpost gaan ze iets dieper in op dit onderwerp

Linkruil.org

Comments are closed.