Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

IoT wat is het en wat kun je er mee?

IoT: the Internet of Things. Alles is tegenwoordig met het internet verbonden. Smartphones, computers en tablets, maar ook beveiligingsinstallaties, koffiezetapparaten, televisies en nog veel meer apparatuur. In bijna alle apparaten zit een stukje elektronica verwerkt dat het apparaat met het internet verbindt. Apparaten worden steeds “slimmer”. Het voelt misschien wel eens bedreigend, maar IoT biedt vele mogelijkheden.

IoT en 5G

De combinatie van the IoT met het supersnelle 5G netwerk biedt vooral mogelijkheden in de bedrijfswereld. Wij mensen kunnen het verschil tussen 1 en 2 milliseconde niet waarnemen, maar een robot kan dit wel. Dit maakt dat in de toekomst robots bijvorbeeld ook via de cloud kunnen worden aangestuurd en tóch nog snel genoeg kunnen reageren op onverwachte situaties.

Met de introductie van 5G kunnen ook voertuigen in de toekomst zeer snel onderling informatie uitwisselen, waardoor mogelijk dreigende ongelukken kunnen worden voorkomen. Zij kunnen het signaal van een smartphone al opvangen terwijl een bestuurder de voetganger nog niet kan zien. Zo zijn er nog veel meer voorbeelden te verzinnen.

IoT in de industrie

In de industrie biedt Internet of Things vele mogelijkheden, onder andere tot het verbeteren van de efficiëntie. Betere procesbeheersing en daardoor betere processen en beheersing van de proceskosten. Machines communiceren onderling en interpreteren procesgegevens in real time. Correctieve acties worden direct uitgevoerd, zonder tussenkomst van de mens. Continue monitoring en rapportering door en voor machines. De grote hoeveelheid informatie die de machines kan eventueel worden opgeslagen in BI-systemen voor verdere analyse.

Om zoveel mogelijk van the Internet of Things te profiteren, moet een apparaat dus niet alleen op het internet zijn aangesloten, maar ook gegevens kunnen ontvangen of verzamelen en verwerken. Zo kunnen apparaten onderling met elkaar communiceren en ook elkaar aansturen zonder tussenkomst van de mens. IoT heeft een niet te onderschatten invloed op onze maatschappij.

Linkruil.org

Comments are closed.