Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Is franchise wel zo handig?

Sommige mensen zijn sceptisch over het feit of franchise wel zo’n goed concept is. Ondernemers raken hun vrijheid kwijt en moeten ook een fee afdragen aan de franchisegever. Dit is voor een deel aan nadeel, maar wat je er vooral voor terugkrijgt is veel veiligheid. Zeker in tijden van economische neergang is dat mooi meegenomen. Er gaan immers tientallen bedrijven wekelijks over de kop en het is erg lastig om in deze tijden in sommige sectoren het hoofd boven het water te houden.

Bedrijven die aan franchising doen hebben vaak een langer bestaan dan bedrijven die zonder een franchise formule aan de slag zijn gegaan. Dit kan ook cijfermatig worden aangetoond met diverse statistieken van bijvoorbeeld de Kamer van Koophandel. Op deze manier is franchise in de meeste gevallen een concept die zeker zijn succes heeft bewezen.

Uiteraard zijn er ook franchise formules die niet zo goed zijn als ze lijken. Sommige bedrijven willen het liefst zoveel mogelijk franchise nemers hebben. Op deze manier lijkt het dat het met het desbetreffende bedrijf heel goed gaat, maar het aantal vestigingen van een bedrijf geeft niet aan hoe goed het met een bedrijf gaat.

Als je een formule op het oog hebt, is het verstandig om eerst goed met het betreffende bedrijf te praten en eventueel ook te vragen of ze bepaalde dingen (lees: cijfers) kunnen overleggen. Ook is het slim om met andere franchisenemers te praten over hun ervaringen en of zij misschien tips hebben.

Linkruil.org

Comments are closed.