Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Je eigen werkplaats thuis

Als je gaat kijken waar jaarlijks veel kosten in gaan zitten dan staat je auto vast wel in de top 3 daarvan. Naast de jaarlijkse keuringsbeurt die vaak wel enkele honderden euro’s aan kosten met zich meebrengt heb je, als je pech hebt, tussendoor ook nog mankementen aan je auto. En je hebt je auto nu eenmaal nodig, dus de kosten van een dure reparatie neem je maar voor lief. Maar, als je verstand van auto’s hebt kun je thuis mooi een kleine werkplaats inrichten met bijvoorbeeld een garagekrik en ander eigen gereedschap. Op die manier kun je een hoop kosten besparen.

De meeste kosten gaan hem namelijk niet zitten in de onderdelen die er nodig zijn om je auto weer goed te laten functioneren.Je bent het meeste geld kwijt aan het werkloon dat berekend wordt door je garage. Zo kan een reparatie waarbij je slechts 2 of 3 honderd euro aan kosten qua materiaal hebt uitgroeien tot een kostenpost van boven de 1000 euro omdat er twee monteurs een halve dag aan je auto hebben gesleuteld. Met een dagje zelf sleutelen bespaar je dus enorm veel kosten.

Ook gebruikt een garage doorgaans nieuwe onderdelen, terwijl voor sommige reparaties een tweedehands onderdeel ook een prima uitkomst kan zijn. Ga maar eens naar de plaatselijke sloop en kijk hoeveel onderdelen je op de kop kunt tikken voor een zacht prijsje. Een rekening van de garage van 1500 euro kan zo wel eens beperkt worden tot 200 euro kosten aan materiaal. Dan is het die 1300 euro wel waard om eens even een dagje te gaan sleutelen, of niet? Daar kun je nog eens een oprijbrug van betalen voor in je eigen werkplaats.

Linkruil.org

Comments are closed.