Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Kaarten, vroeger en nu

Vroeger werd bij elke gebeurtenis een kaart verstuurd. Dit was gebruikelijk en veel alternatieven waren er nog niet. Tegenwoordig is het anders. Bijna iedereen heeft toegang tot het internet, een    e-mailadres en zelfs een smart Phone waarmee men 24/7 online is. Waarom zou je nog een kaart versturen? In het digitale tijdperk waar wij in leven zijn er zoveel alternatieven beschikbaar. Natuurlijk worden er in 2014 nog wel kaarten verstuurd. Dit kan via bijvoorbeeld kaarten.nl gebeuren, maar ook de kant-en-klare kaartjes van Hallmark doen het goed. Vaak gaat dit om de standaard momenten. Denk aan een verjaardag, een jubileum en de feestdagen. Dit geldt zowel voor het ontvangen als het versturen van kaarten. Laten we als voorbeeld een verjaardag nemen. Tegenwoordig krijg je de hele dag SMS en Whatsapp berichten, plaatst men iets op Facebook of wijd een tweet aan je. Heel af en toe, wordt je zelfs nog gebeld.

Voor- en nadelen
Het krijgen van felicitaties op je telefoon heeft natuurlijk voordelen. Gemak, snelheid en het versturen van een korte reactie is erg makkelijk. Echter heeft dit ook nadelen. Het ontvangen van kaartjes en deze naast elkaar opstellen op een kast is toch veel gezelliger? Mis je dat gevoel niet, dat je als klein kind had tegen je verjaardag aan? Drie dagen van te voren begonnen de kaartjes al binnen te komen, het gevoel dat er iets ging gebeuren werd hierdoor alleen maar versterkt.
Tegenwoordig wordt je ’s ochtends wakker; en in plaats van dol enthousiast naar de woonkamer te rennen blijft je eerst een kwartier in bed liggen. Je telefoon ligt vaak op je nachtkastje. Je leest je berichten door, reageert eventueel op een felicitatie en gaat door naar de volgende. Eventueel pak je de laptop erbij, kaarten verstuurd via bijvoorbeeld [kaarten.nl] schalen vaak al verkeerd op een telefoon.

Hoe nu verder
Ik zou het persoonlijk helemaal niet erg vinden als dit weer zou gaan zoals vroeger. Het opstellen van meerdere kaarten naast elkaar op een kast straalt wat uit. Men ziet wat je gekregen hebt. Je kunt de leuke, wellicht beschamende, verhalen die je vrienden geschreven hebben bewaren. Aan een kaart heb je iets. Dat ene Whatsapp berichtje kun je 3 dagen toch niet meer herinneren. 

Linkruil.org

Comments are closed.