Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Ken jij Klic App al?

Anno nu komen er iedere dag zoveel apps bij dat je door de bomen af en toe het bos niet meer kan zien. Een app die je echt moet kennen, is Klic App: onmisbaar voor iedereen die machinaal gaat graven. Machinaal graven klinkt misschien als een ver-van-je-bedshow, maar de kans is groot dat ook jij er op een zeker moment in je leven mee te maken zal krijgen. Of je nu een vijver wil aanleggen of een zwembad – het zijn slechts twee voorbeelden van verbouwingen waarbij je verplicht een Klic-melding moet doen.

 

Dit is de gedachte achter de Klic-melding

Misschien heb je nog niet eerder van een Klic-melding gehoord, maar iedereen die graafwerkzaamheden gaat ondernemen met een machine moet dit doen, zo stelt de Wet WIBON (voorheen WION). Deze wet, ingevoerd in 2008, is bedoeld om graafschade te voorkomen. Ondergronds bevindt zich namelijk een groot netwerk van leidingen en kabels – zonder enig inzicht in de precieze locatie daarvan, is de kans natuurlijk aanwezig dat bij het graven iets wordt geraakt. Na het doen van een Klic-melding ontvang jij uitgebreide informatie over de bodem waar je gaat graven. Zo ga je dus goed voorbereid en goed geïnformeerd te werk!

 

En wat is de rol van Klic App?

Nu je weet wat een Klic-melding is en wat het nut ervan is, vraag je je waarschijnlijk nog wel af: wat heeft Klic App daar dan mee te maken? Goede vraag! Klic App (te vinden op www.klic-app.nl) is een app die jou alle informatie die je nodig hebt bij de hand laat houden via je smartphone. Geen gedoe met enorme vellen papier, losse bijlagen en meer… Nope, alle informatie over het ondergrondse netwerk van kabels en snoeren gewoon op je smartphone! Handig. Zo ga jij verantwoord aan de slag – dankzij Klic App.

 

KLICAPP handelt niet voor of namens het Kadaster

Linkruil.org

Comments are closed.