Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Keukens Hebben Niet Enkel een Fraaie maar Zeker ook een Veilige Tegel Nodig

Tegels zijn een prachtig afwerkingsmateriaal voor een stijlvolle, veilige en toch onderhoudsvriendelijke keuken. Ze zijn hygi├źnisch, hittebestendig en beschikbaar in ieder formaat en in iedere kleur. Verschillende onderdelen van keukens verlangen ieder een ander soort tegel. Tegels voor bijvoorbeeld een spatwand of werkblad verlangen andere kwaliteiten dan vloertegels.

Punten om in het oog te houden

Wanneer u voor keukentegels gaat shoppen, moet u dus niet enkel rekening houden met de esthetische waarde van de tegels, maar zeker ook met de eigenschappen van de tegel. Hiermee voorkomt u dat u met betegeling eindigt welke eigenlijk niet geschikt zijn voor gebruik in keukens. Denk bijvoorbeeld aan te gladde of juist oneffen vloertegels, waardoor u kunt uitglijden of waar vuil zich gemakkelijk in verzamelt.

Verschil in kwaliteit

Alhoewel door de automatisering van de productieprocessen tegels steeds meer in dezelfde kwaliteit vervaardigd kunnen worden, zijn kleine verschillen altijd mogelijk. Daarom leveren de fabrikanten vaak in verschillende klassen. Deze worden vaak onderverdeeld in kleur, afmeting en dikte. Het is raadzaam om in uw keuken met de hoogste klasse te werken, zodat u zeker weet dat vuil, vocht en hitte zo weinig mogelijk schade aan kunnen richten.

Slipweerstand

Omdat u in de keuken geregeld met vocht en vloeistoffen in aanraking komt, is het van belang dat uw vloertegels een hoge weerstand hebben. Deze weerstand wordt aangegeven met de R-waarde. Deze wordt onderverdeeld in 5 klassen, van 8 tot en met 12, waarbij 12 de hoogste weerstand biedt. Om een indicatie te geven: In de horeca wordt meestal gebruik gemaakt van betegeling met een R-waarde van 10. Houdt er rekening mee dat hogere waarden erg goed tegen uitglijden zijn maar ook weer lastiger schoon te maken zijn. Wanneer u spatwanden of werkblad wilt betegelen, is het dus juist weer raadzaam om voor een lage waarde te gaan.

Pei-waarde

Een ander belangrijk onderdeel is de pei-waarde. Deze meet de slijtage van de tegels. Hoe hoger de waarde, hoe beter bestand tegen slijtage. In uw keuken is het raadzaam om op de vloer met een pei-waarde van tenminste 4 te werken. Uw tegelspecialist voorziet u graag van meer informatie over hoe u uw keuken fraai en veilig betegelen kan.

Linkruil.org

Comments are closed.