Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Kies het matras dat bij u past!

Waar denkt u aan bij het online kopen van een matras? Een goed matras is onontbeerlijk voor een goede nachtrust. Bovendien is het belangrijk om rekening te houden met een aantal (persoonlijke) factoren wanneer u een matras aanschaft.

Wij geven u een aantal tips zodat u heel gemakkelijk online een matras kunt kopen naar wens.

Ten eerste moet u prettig op een matras kunnen liggen. Op een een goed matras van Slaaploods wordt het lichaam, met name, de wervelkolom, schouders en heupzone op de juiste manier ondersteund. Let ook op uw lichaamsbouw en gewicht. Als u wat zwaarder bent, kies dan voor een wat harder matras. Bent u wat lichter dan is een zacht matras een betere keuze. Transpireert u veel gedurende de nacht? Dan is het prettig dat een matras op een goede en snelle manier het vocht afvoert. Beweegt u veel in uw slaap? Dit kan komen doordat een matras vaak voor drukpunten zorgt waardoor de bloedsomloop wordt gehinderd en de zenuwbanen worden afgekneld. Kies daarom voor een matras met vering. Deze geeft geen druk en verdeeld het lichaamsgewicht gelijkmatig op het matras. Houdt ook rekening met uw lengte. Het meest comfortabel ligt u op een matras dat 20 centimeter langer is dan uw lichaamslengte.

Welk soort matras pas bij mij?

Polyether matras

Dit matras wordt gemaakt van polyether schuim. Dit is een veerkrachtig en rekbaar materiaal, dat is opgebouwd uit veel kleine cellen. Daardoor veert het matras snel op nadat u het heeft indrukt. De vochtregulatie is redelijk, maar ademt iets minder dan andere soorten matrassen. Voor een klein budget is het polyether matras een goede optie.

Koudschuim matras

Een koudschuim matras wordt gemaakt van polyurethaan schuim. Met ‘koud’ wordt het productieproces bedoeld. Koudschuim wordt, in tegenstelling tot andere soorten schuim, niet verhit tijdens het fabriceren. Een koudschuim matras heeft een betere elasticiteit dan een polyether matras en ondersteunt daardoor het lichaam goed. Dit matras is meer geschikt voor zwaardere mensen dan een polyether matras.

Pocketveren

De naam zegt het al. Een pocketveringmatras bestaat uit metalen springveren die verpakt zijn in een zakje ofwel pocket van katoen of ‘non-woven’ materiaal. Aangezien de springveren apart verpakt zijn, kunnen ze los van elkaar bewegen. De pocketveren worden ingedeeld in zones die zo afgestemd zijn dat ze ondersteuning kunnen bieden aan specifieke lichaamsdelen. Zo hebben heupen en schouders bijvoorbeeld meer ondersteuning nodig dan de taille en voeten. Meestal zit er aan beide zijden van de pocketveren een laag schuim. Deze afdeklaag van schuim zorgt er mede voor dat u prettig ligt en dat uw lichaamsgewicht gelijkmatig over het matras wordt verdeeld. Voor mensen die fysiek niets mankeren en rustig slapen is het pocketveren matras een prima matras.

Traagschuim matras

Het woord zegt het al: als u op het matras ligt en daarna weer opstaat, neemt het traagschuim matras langzaam zijn oorspronkelijk vorm weer aan. Vaak is alleen de bovenlaag van traagschuim gemaakt, omdat het matras anders te zacht is. Door lichaamswarmte wordt traagschuim zachter en vormt zich naar uw lichaam. Dit matras is een aanrader voor mensen met lichamelijke klachten en gevoelige spieren en gewrichten.

Latex matras

Latex matrassen worden van rubber gemaakt. Dit materiaal is flexibel en veerkrachtig. U kunt kiezen voor natuurlatex of natuurrubber of voor synthetische latex. Het voordeel van natuurlatex is dat de veerkracht groter is dan de synthetische variant, maar het nadeel is dat het warm kan aanvoelen omdat rubber niet ademt. De levensduur van een latexmatras is ongeveer 7 jaar, terwijl andere matrassen wel 10 jaar mee kunnen.
Wilt u online een matras kopen? Kijk dan voor meer informatie en inspiratie op onze website en maak uw persoonlijke keuze zodat u straks van een heerlijke nachtrust kunt genieten!

Linkruil.org

Comments are closed.