Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Kilometers bijhouden voor uw bedrijfsauto

Wenst u uw gereden kilometers goed bij te houden, dan kunt u kiezen voor kilometerregistratie. Er zijn verschillende manieren om de registratie bij te houden. Er is bijvoorbeeld een vereenvoudigde manier. Rijschoolhouders en rijinstructeurs hoeven minder administratie bij te houden dan koeriers of transportbedrijven. Elke bedrijfsauto zal over een volledige rittenregistratie moeten beschikken, zodat dit kan worden ingediend bij de Belastingdienst. Er is vastgesteld dat er met een bedrijfswagen maximaal 500 kilometer voor privégebruik mag worden gereden. Dit komt omdat het over het algemeen een stuk voordeliger is om een bedrijfsauto voor privédoeleinden te gebruiken. Wanneer je een grijs kenteken hebt hoef je namelijk een stuk minder belasting te betalen.

Verbod op gebruik bedrijfsauto voor privé mogelijk

Wanneer u liever heeft dat uw medewerkers de bedrijfsauto niet voor privégebruik rijden, dan kunt u een verbod opleggen. Dit dient schriftelijk te worden vastgelegd. Er zijn op het internet voorbeelden van zulke afspraken te vinden. Gaat dit u als werkgever te ver en wilt u uw medewerkers het idee geven dat u vertrouwen in ze heeft? Dan kan het misschien toch beter zijn om een geautomatiseerde of handmatige rittenregistratie bij te houden, omdat ze dan in dat opzicht nog 500 kilometer voor privé mogen rijden.

Vertrouwen in uw werknemers

Voor het uitoefenen van veel beroepen is een bedrijfsauto noodzakelijk. Een gedegen administratie is dan net zo noodzakelijk. Het is misschien best wel vervelend en veel werk om bij te houden. Daarom zijn er handige geautomatiseerde systemen waarmee u dit bij kunt houden. Voor meer informatie over geautomatiseerde rittenregistratie en km registratie verwijzen wij u graag door naar de website van Routevision.nl. Op de website kunt u een hoop informatie vinden over de voordelen van zulke systemen. U zult zich verbazen over het gemak dat het gebruik van zo’n systeem met zich mee brengt.

Linkruil.org

Comments are closed.