Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Kinderopvang wijzigingen in het arbeidsrecht

Kinderopvang wijzigingen in het arbeidsrecht

Ik las vandaag een artikel die zich op de wijzigingen in het arbeidsrecht van de kinderopvang richt. Dit is ook wel nodig aangezien er zoveel veranderingen zijn in de wetgeving.

Een groot probleem in de kinderopvang is het gegeven dat de bestuurders van de kinderopvang zich alleen willen bezig houden met de kinderen en zich niet op de wetgeving inleven.  Nu telt de CAO maar liefst 169 pagina’s, toch moeten de managers en bestuurders dit goed doorlezen.  Vooral door alle wijzigingen die worden doorgevoerd. Welke wijzigingen nu belangrijk zijn kwam in het artikel goed in bod. Ik zal  er een paar voor u opnoemen

De proeftijd: Bij een dienstverband  tot een maximum van zes maanden mag geen proeftijd meer opgenomen worden. Deze gaat vanaf 1 juli 2014 in, hou hier dus heel goed rekening mee.

Aanzegginsplicht einde tijscontract: Zoals de wet nu is hoeft een werkgever niks te vermelden voor het einde van een contracttermijn.  Hier gaat ook vanaf 1 juli 2014 verandering in komen.  Er komt namelijk een zogenoemde aanzeggingsplicht.

Concurrentiebeding: Vanaf 1 juli 2014 is het niet meer mogelijk om een concurrentiebeding op te nemen in een contract. Dit tenzij er een plausibele motivering voor is. Verder zijn er nog veranderingen in het ontslagrecht en de opvolgende bepaalde tijdscontracten.

Voor deze wijzigingen kunt u het beste even naar het artikel gaan die ik gelezen heb.

Linkruil.org

Comments are closed.