Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Kunstgras prijzen – Welke zijn de aantrekkelijkste?

Vaak is het als koper van kunstgras niet gemakkelijk om een keuze te maken tussen de verschillende aanbieders van kunstgras. Daarom zijn onderstaande richtlijnen handig bij het maken van deze keuze. We geven een opsomming van welke factoren dienen nagekegen te worden bij de aankoop van kunstgras om een correcte vergelijking te maken. Kunstgras kopen is prijzen vergelijken.

Eerst en vooral is het niet correct om enkel de prijs van kunstgras te vergelijken. De grootste fout is de prijs inclusief en exclusief BTW met elkaar te vergelijken.

Naast de prijs van het kunstgras moet gekeken worden naar de vezelsterkte (c-vorm of een platte vezel), vezel lengte, sterkte van de tuftdoek e.d. Al deze factoren maken de kunstgras prijs hoger of lager. Een hoge prijs betalen voor een kunstgazon van 20mm met een platte vezel is niet correct. Daarom is het vergelijken van verschillende technische fiches geen overbodige luxe.

Een andere belangrijke factor is de hoeveelheid UV stabilisator er gebruikt wordt in de vezels. In sommige landen (china e.d.) wordt bespaard op de UV stabilisator zodat deze een stuk goedkoper kunnen worden aangeboden, met alle nadelige gevolgen vandien. Ook bevatten de lager geprijsde kunstgrassen (5,00 euro per vierkante meter) giftige stoffen en zware metalen. Ook kunnen deze kunstgrassen veel minder tegen stoffen zoals chloor of urine van de honden en katten. Dus deze goedkopere kunstgrassen zijn absolute af te raden, door de impact dat ze hebben op het milieu, mens en dier.

De aankoop van het kunstgras is natuurlijk maar één van de factoren die de volledige prijs van uw kunstgrasproject bepalen. De prijs van de grondwerken heeft ook nog een impact op de prijs. Indien uw kunstgrasproject start met een bestaande tuin moet de onderlaag volledig verwijderd en afgevoerd worden. Nadien moet een onderlaag met stabilisé of lavazand voorzien worden om de stabiliteit te verhogen. De prijs van deze kunstgrasonderlang hangt sterk af van aanbieder tot aanbieder. Meestal zal u moeten rekenen op een prijs van 40 tot 80 euro per vierkante meter.

Na de aanleg van het kunstgras heeft u natuurlijk bijna geen kosten meer. Enkel nog een kleine kost om het kunstgras jaarlijk te onderhouden. Om kleine blaadjes te verwijderen uit het kunstgras kan u een kunstgras stofzuiger aankopen. Grote bladeren en takken ruimt u best zo snel mogelijk op zodat ze geen schade brengen aan het kunstgras.

Kortom het vergelijke van kunstgras prijzen kan enkel gedaan worden met extra informatie over het kunstgras. Enkel de prijs vergelijk is als het vergelijken van appel en peren.

Linkruil.org

Comments are closed.