Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Laad je elektrische auto op

Elektrisch rijden is de toekomst. Het gaat steeds meer voorkomen en over een aantal decennia’s zul je zien dat tankstations langzaam veranderen in oplaadpunten voor elektrische auto’s. Je kunt natuurlijk nu al investeren in de toekomst. In Nederland rijden ongeveer 40.000 elektrische auto’s rond. Het enige nadeel is dat er maar 9.000 oplaadpunten staan en deze dus nog vrij schaars zijn. Natuurlijk heb je er thuis ook één, maar onderweg moeten er nog meer volgen. Gelukkig vind je op drukbezochte plaatsen ook oplaadpunten. Zo zitten er oplaadpunten in de parkeergarage in Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Rotterdam en andere grote steden. Dit zorgt ervoor dat je gerust een dagje kunt shoppen of een weekendje naar een stad kunt gaan, zonder bang te zijn dat jij je auto nergens op kunt laden. Je kunt je auto prima parkeren in Den Haag en genieten van een heerlijk weekend. Oké, allemaal heel leuk dat elektrische rijden, maar hoe werken die oplaadpalen? Waar in Nederland staan ze? Hoe lang duurt het en wat kost het? Dat zijn natuurlijk allemaal vragen waar je antwoord op wilt hebben voordat je überhaupt een elektrische auto aan gaat schaffen.

 

Oplaadsysteem

Het opladen van je elektrische auto is vrij simpel. Het werkt middels een abonnement en een pasjessysteem. Er bestaan meerdere oplaadpalen. Zo heb je een oplaadpunt voor thuis. Hier heb je geen abonnement voor nodig. Je betaalt immers al je stroom en deze gebruik je ook voor je auto. Verder heb je publieke oplaadpunten en snellaadpalen. Het enige dat je moet doen is je auto parkeren bij een dergelijk oplaadpunt. Je koppelt de laadkabel aan de laadpaal. De lampjes op de laadpaal zijn over het algemeen altijd groen. Zijn ze rood, dan betekent dat er sprake is van een storing. Je houdt de laadpas voor de paal en dan hoor je deze piepen. Je koppelt de laadkabel aan je auto en dan kleuren de lampjes op de paal blauw. Controleer dit altijd voordat je wegloopt. Bij terugkomst houd je het pasje weer tegen de paal en kun je de laadkabel weer loskoppelen. De laadpalen vind je door heel Nederland. In de meeste parkeergarages in Rotterdam, Groningen en de rest van de grote steden vind je er meestal een aantal. Verder is het handig om eerst op internet te kijken waar de oplaadpunteelectric-car-734574_640n zich bevinden.

 

Kosten opladen

Stroom is niet gratis en als jij je auto oplaadt bij een publiek oplaadpunt, moet je daar ook voor betalen. Je sluit een abonnement af en dan ontvang je een laadpas. Deze pas kost ongeveer 7 euro in de maand. Je laadt je pas op en de stroom wordt daarna automatisch van je pas afgeschreven. De kosten voor stroom verschillen per leverancier.

Linkruil.org

Comments are closed.