Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Laminaat onderhoud

Laminaat heeft een hele moderne uitstraling. Echter zie je helaas snel stof liggen en vlekken kunnen snel ontstaan. Daarom is het van groot belang dat u uw laminaat onderhoudt en wel op een effectieve en duurzame manier.

Vlekken voorkomen

Ten eerste is voorkomen altijd beter dan genezen. Laminaat onderhoud begint dan ook bij het voorkomen van ongewenste vlekken. Denk twee keer na voordat u iets op uw laminaatvloer neerzet, zoals bloempotten. Zij kunnen lelijke kringen achterlaten op uw laminaatvloer. U kunt daarom het beste een beschermde laag bevestigen op de plekken waar deze voorwerpen op de vloer staan.

Ten tweede kunt het beste alleen met sokken, blote voeten of sloffen over de vloer heen lopen om krassen te voorkomen. Steentjes kunnen namelijk onder uw schoenen blijven zitten en lelijke krassen veroorzaken.

Vlekken verwijderen

Als u dan toch geknoeid heeft of een lelijke vlek ontdekt zijn hier een aantal handige tips om deze vlekken te verwijderen. Als u vaak zwarte strepen aantreft op uw laminaat kunt u deze gemakkelijk verwijderen met een microvezeldoek of weggommen met een gum.

Drankjes en fruitsappen kunnen vieze vlekken achterlaten. Zodra u ziet dat er geknoeid is kunt u de vlek het beste afnemen vellen keukenrol of een droge doek. U kunt de vlek vervolgens verwijderen met wat warm water.

Laminaat poetsen

Om uw laminaat voortijdig te beschermen tegen dofheden en beschadigingen kunt u één van de vele onderhoudsproducten voor laminaat aanschaffen. Zo zijn er onder anderen laminaatreinigers verkrijgbaar. Een goedkopere manier om uw laminaat te poetsen is met behulp van afwaszeep en warm water. Zorg er hierbij wel voor dat de dweil of doek die u gebruik vochtig blijft maar niet klets nat is. Teveel vocht kan uw laminaatvloer juist aantasten.

Uw laminaatvloer kunt u ook laten onderhouden. Door een vakman naar uw laminaatvloer te laten kijken en deze te laten onderhouden ziet uw vloer er vaak een stuk beter uit en gaat ook veel langer mee. Neem daarvoor contact op met Parketservice. Zij werken door heel Nederland en kunnen u advies geven over hoe u uw laminaatvloer het beste kunt onderhouden.

Linkruil.org

Comments are closed.