Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Last van schouderinstabiliteit? OCON helpt!

Schouderinstabiliteit houdt in dat er een te grote bewegelijkheid is in de schouder, de schouder gaat regelmatig bijna of helemaal uit de kom. Een andere benaming voor schouderinstabiliteit is een schouder (sub) luxatie.

Schouderinstabiliteit kan veroorzaakt worden door een val of ongeluk, bij de val kunnen de banden en het gewrichtskapel scheuren en te lang worden. Wanneer de banden opgerekt zijn en zij dus te los zijn geworden, bieden deze onvoldoende stevigheid. Ook komt het vaak voor dat het kraakbeen rondom de kom van de schouder losgescheurd is.
Spieren zijn erg belangrijk voor de stabiliteit van de schouder. Wanneer de spieren in de arm niet gebruikt worden, neemt de spierkracht af. De stabiliteit van het gewricht kan hierdoor (blijvend) verstoord raken, waardoor de  kans dat de schouder weer uit de kom raakt groter wordt.

Door het invullen van een opgestuurde vragenlijst kunnen de klachten goed in beeld gebracht worden. Vervolgens wordt er een röntgenfoto van de schouder gemaakt en wordt er een lichamelijk onderzoek gedaan met behulp van een echografie.
Om een instabiele schouder te kunnen behandelen wordt er aan de hand van de ernst van het letsel gekozen voor een operatieve of een niet-operatieve behandeling.

Een andere aandoening aan de schouder is het subacromiaal pijnsyndroom (SAPS), in het kort houdt dit in dat de veroudering, overbelasting of beschadiging van de pezen rondom de schouder kan leiden tot een ontsteking van de slijmbeurs. Wilt u graag meer informatie of het subacromiaal pijnsyndroom? Klik hier

Linkruil.org

Comments are closed.