Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Ledlamp nog niet populair

Ruim de helft van de Nederlanders geeft aan nog helemaal geen LED-lamp in huis te hebben. Bij slechts één op de tien is meer dan de helft van alle lampen in huis een LED-lamp.

Uit een enquête van www.ledsrefresh.nl onder 280 Nederlanders blijkt dat de LED-lamp nog aan de voet van de groeicurve staat. “We wisten dat de LED-lamp aan een enorme opmars bezig is, maar dat er nog zo een enorme markt open ligt bij de mensen thuis, is zelfs voor ons een eye-opener,” aldus Jordi Bron, oprichter van Leds Refresh, het bedrijf dat dit onderzoek uitvoerde.

Veel mensen hebben nog helemaal geen LED-lampen thuis, of slechts een paar. Nu de gloeilamp haast niet meer verkocht wordt en spaarlampen veel nadelen kennen, wordt verwacht dat de LED-lamp nog veel populairder zal worden. Zeker als de prijs nog wat zal zakken en de psychologische grens van € 10,- in zicht komt. De gemiddelde prijs van een LED-lamp ligt momenteel nog rond de € 15,-.

Wat een tweede schokkende conclusie is uit dit onderzoek is hoe weinig kennis er is van de mogelijke besparingen die een LED-lamp teweeg brengt. Slechts 30% van de ondervraagden wist dat een LED-lamp wel 90% energie bespaard en dat deze we

Infographic Marktonderzoek LED-verlichting

Infographic Marktonderzoek Leds Refresh LED-verlichting

l twintig keer zo lang mee gaat als een gloeilamp. De voornaamste reden waarom men nog geen LED-lampen in huis heeft is simpelweg ‘nog niet over nagedacht’. “Dit geeft aan dat we in de verlichtingsbranche meer ons best zullen moeten doen om de consument bewust te maken van de voordelen van LED,” concludeerd Jordi Bron.

Linkruil.org

Comments are closed.