Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Lees alles over freelance tekstschrijver worden

Als je een bijverdienste zoekt of misschien zelfs een voltijds baan die je gewoon vanuit huis dan is freelance tekstschrijver misschien de baan voor jou. Ook als je je thuis verveelt en graag schrijft en dingen opzoekt op internet is deze baan geknipt voor jou. Je hebt er weinig meer voor nodig dan een computer en een internetverbinding. Je hoeft dus niet eens thuis te blijven. Ook een hippe koffiebar of de lokale bibliotheek behoren tot de mogelijke werkplekken. Voor je het weet zit je met een verse kop koffie in een luie stoel geld te verdienen.

 

De verdiensten van een freelance tekstschrijver

Als freelancer word je meestal niet per uur betaald voor het schrijven van teksten. Soms word je per pagina of per letter afgerekend. Meestal krijg je echter een vast bedrag per woord. Voor ervaren tekstschrijvers kan de prijs oplopen tot 25 cent per woord. Daarvoor moet je je sporen wel verdiend hebben en zelf achter klanten met een behoorlijk budget aan gaan. Beginnende tekstschrijvers die hun opdrachten via een bureau krijgen kunnen eerder rekenen op bedragen rond de 1 cent per woord.

 

De voordelen van freelance tekstschrijver zijn

Het grote voordeel van freelance werk is natuurlijk dat je eigen baas bent. Je kunt per project, in dit geval een bestelde tekst, besluiten of je de opdracht aanneemt of niet. Vervolgens bepaal je zelf de uren waarin je webteksten schrijft. Als je een ochtendmens bent begin je lekker vroeg, maar nachtuilen kunnen gewoon na het avondeten aan de slag. Zolang je de tekst af hebt voor de gestelde datum valt niemand je lastig. Ook de plek waar je werkt, bepaal je meestal zelf. Zo kun je in je pyjama op de bank werken als je dat fijn vindt. Of in het park met de laptop op schoot en je telefoon naast je om dingen op te zoeken.

 

De nadelen van freelance tekstschrijver zijn

Uiteraard zijn er ook nadelen. Voornamelijk van financiƫle aard. Zo is de betaling per woord vaak niet erg hoog. Je moet dus veel schrijven om een redelijk bedrag binnen te krijgen. Daarnaast ben je afhankelijk van het beschikbare werk. Als er geen vraag is naar je diensten, heb je niets te doen. Ook wordt vaak verwacht dat je een opdracht binnen enkele dagen kunt leveren. Je moet soms dus afspraken verzetten of afzeggen, omdat een bepaalde opdracht af moet zijn.

Linkruil.org

Comments are closed.