Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Liever een roze dan een zwarte koffer

Een van de grootste irritaties van reizigers is het kwijtraken van de koffer. Hierin zitten vele persoonlijke spullen die niemand kwijt wil raken.  Zwarte koffers zijn het vaakst de boosdoener, want wat blijkt: reizigers met een roze koffer komen eerder op hun vakantie bestemming aan dan mensen met een zwarte, grijze of donkerblauwe koffer.

Zwarte of donkerblauwe koffer

Twee derde van alle reizigers die met een zwarte koffer of donkerblauwe koffer of reistas op reis gingen, moest langer wachten. Dit komt mede doordat de reizigers zelf door de nietszeggende kleur van hun koffer of reistas hun eigen koffer niet snel terug konden vinden op de bagageband of door een onopvallende kleur zien reizigers niet of het hun eigen koffer is en neemt deze mee naar huis. Eenmaal thuis gekomen zien ze pas dat het niet de juiste koffer is.

Koffer of reistas omruilen

Ruim de helft van alle koffers of reistassen die worden verkocht zijn zwart of donkerblauw. Daarna is de kleur grijs aan de beurt. Door die koffers in onopvallende kleuren  is dertig procent van de reizigers zijn bagage wel eens kwijtgeraakt.

Opvallende koffer kopen

Dus wat te doen? Massaal een roze koffer kopen? Dat is natuurlijk ook niet oplossing. Maar er zijn genoeg hemelsblauwe, oranje of groene koffers waarmee je ook genoeg zult opvallen. Ook kun je koffer vol plakken met herkenbare stickers. Hiermee kun je tevens je koffer personaliseren naar eigen wens.

Linkruil.org

Comments are closed.