Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Lijdt u aan het subacromiale pijnsyndroom? OCON helpt!

Het subacromiaal pijnsyndroom (SAPS) is bij veel volwassenen de meest voorkomende oorzaak van een pijnlijke schouder, vooral bij het heffen. De pijn komt door de verouderding, overbelasting of beschadiging van de pezen rondom de schouder, dit kan leiden tot een ontsteking van de slijmbeurs. Voorheen werd er altijd gedacht dat de klachten werden veroorzaakt door de beklemming van de slijmbeurs, vandaar dat deze aandoening vroeger het impingement syndroom werd genoemd.

Dit syndroom heeft  verschillende oorzaken: overbelasting, instabiliteit, een te strak kapsel, verstoring van het bewegingspatroon van de schoudergordel en in het bijzonder het schouderblad, problemen van de bicepspees en vele anderen. De belangrijkste oorzaak van SAPS is kalkafzetting in een of meer pezen.

Deze aandoening komt vooral voor bij 40 plussers omdat de pezen verouderen. Mensen die aan deze aandoening lijden ervaren schouderklachten, vooral bij bovenhands bewegen en plotselinge bewegingen. Daarnaast beperkt de pijn de dagelijkse handelingen, deze zijn moeilijk uit te voeren.

Om een goed beeld te kunnen krijgen van de klachten is het goed om op ons schouderspreekuur te komen en een vragenlijst in te vullen. Verder zullen er röntgenfoto’s gemaakt worden en wordt uw schouder bekeken door een van onze schouderfysiotherapeuten, deze zal ook het eerste gesprek met u voeren en een echografie maken.

Gekeken naar de ernst van het letstel, kan er een keuze gemaakt worden tussen een operatieve en een niet-operatieve operatie.

Linkruil.org

Comments are closed.