Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Mascara

Als er één make-up product is waar velen niet zonder kunnen, dan is het wel mascara. We zijn er dagelijks mee in de weer. Elke dag proberen wij, vrouwen, weer dat ultieme valse wimper-effect te creëren.

Mascara is een substantie om de wimpers mee in te kleuren en te accentueren. Mascara zorgt er onder andere voor dat de wimpers voller en langer lijken, hierdoor vallen de wimpers beter op. Een goede mascara doet dit zonder te klonteren. Helaas zijn er veel mascara’s die, in combinatie met een verkeerde manier van aanbrengen, zorgen voor klontjes en een spinnenpoten effect. Er zijn een aantal tips om dit te voorkomen, hier kom ik later op terug.

Mascara is verkrijgbaar in vele verschillende kleuren. De meest gebruikte kleuren zijn zwart en bruin. Maar opvallende kleuren, zoals groen of blauw zijn tegenwoordig erg in opkomst. De mascara wordt aangebracht doormiddel van het mascara borsteltje, ook hier zijn veel variaties verkrijgbaar. Er bestaan dikke, dunne, gevormde, rechte en nog veel meer verschillende soorten borsteltjes. Welk borsteltje bij jouw past, is afhankelijk van het effect dat je wil bereiken.

Naast de verschillende kleuren en vormen van het borsteltje, kan mascara ook onderverdeeld worden tussen de categorieën waterproof en niet waterproof. Een waterproof mascara is een mascara die water resistent is. Deze mascara is dus met name geschikt voor tijdens het zwemmen of tijdens regenachtige dagen.

 

Tips

–       Gebruik altijd een wimperkruller alvorens je de mascara aanbrengt. Hiermee zijn je wimpers mooi gevormd en blijven je wimpers langer in de gewenste vorm. Om te zorgen dat je wimpers langer gekruld blijven, kun je de wimperkruller opwarmen. Doe dit bijvoorbeeld met een föhn of met heet water. Zorg er wel voor dat de wimperkruller niet te heet is, anders verbrand je de gevoelige huid rondom je ogen.

–    Wanneer je ervoor kiest om meerdere laagjes aan te brengen, laat de laagjes tussentijds dan goed drogen. Op dezer manier voorkom je dat je klontjes krijgt of het spinnenpoot-effect. Breng de mascara aan met een zig-zag beweging, zo creëer je in een handomdraai volumineuze wimpers.

– Kijk een beetje naar beneden wanneer je mascara aanbrengt op je bovenwimpers. Wanneer je mascara aanbrengt op je onder wimpers doe je het tegenoverstelde, dan kijk je omhoog. Zo voorkom je dat er mascara op je ooglid terecht komt.

Linkruil.org

Comments are closed.