Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Meetingrooms versus videochat

Tegenwoordig is het steeds makkelijker om mensen te bereiken. In plaats van vergaderen in levende lijve, kan iedereen elkaar bereiken door middel van videochat. Dit maakt de relatieve afstand tussen mensen veel kleiner.

Hebben we eigenlijk nog wel een vergaderruimte nodig?

Videochat

Er zijn nu ontzettend veel applicaties die het mogelijk maken om op een makkelijke manier te vergaderen. We kunnen elkaar zien en tegelijkertijd informatie delen. Nu er zo ontzettend veel mensen vanuit huis werken, is het videochat eigenlijk heel ideaal. Discussie voeren wordt helaas minder makkelijk, evenals het lezen van non-verbale communicatie. Wel scheelt het enorm veel geld om collega’s in het buitenland te bereiken en informatie uit te wisselen. Het is een audiovisuele oplossing om veel en goed contact te houden met internationale collega’s. Ze zijn meer bereikbaar en dit heeft een positieve invloed op de samenwerking. In de toekomst zal de videochat steeds populairder worden en langzamerhand veranderen. Zo kunt u misschien wel met één druk op de knop al zien wat je teamleden aan het doen zijn. Videochat is een goede aanloop naar deze toekomst.

Vergaderruimtes

Face-to-face communicatie is zo ontzettend belangrijk voor ons en kan nauwelijks worden vervangen. Videochat kan de persoonlijke interactie ook limiteren. Wanneer bedrijven per sé slechts face-to-face willen meeten, zal contact met het buitenland ook stugger verlopen, omdat je elkaar minder vaak spreekt. Daarnaast moet iedereen op dezelfde plek zijn en deze afspraken zijn soms moeilijk in te plannen. Wel kun je met de inrichting van de vergaderruimtes de sfeer beïnvloeden. Daarnaast worden plannen overzichtelijk door ondersteuning van audiovisuele apparatuur.

 

Linkruil.org

Comments are closed.