Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Mijn hondje loopt steeds vaker ver weg

Ik maak erg graag lange wandelingen met mijn hondje; heerlijk even in de natuur zijn en nergens aan denken, terwijl mijn hondje uitgelaten naast me heen en weer rent. Elke dag probeer ik even een goede wandeling met hem te maken, al is het maar een half uurtje, en in het weekend eigenlijk altijd wel een paar uur. Ik woon vlakbij een park waar de hond vrij mag rond rennen, riemen zijn hier niet verplicht. Maar als ik wat meer tijd heb, ga ik ook graag met hem naar het bos, of naar een ander park, zodat hij lekker veel andere geuren kan ontdekken. Helaas wil hij steeds meer van zijn vrijheid ontdekken, en hij loopt steeds vaker steeds een beetje verder weg. En een moeite die ik dan moet doen om hem weer bij mij te krijgen, dat haalt voor mij echt wel een beetje het genot weg. Ik loop maar vaker aan de lijn met hem, zo bang ben ik dat hij een keer niet meer terugkomt en echt kwijtraakt, of erger nog, ver weg rent en zomaar onder een auto terecht komt. Maar die lijn haalt voor ons allebei de vreugde een beetje uit de wandeling. Hij is zo uitgelaten als hij vrij rond mag rennen, en van zijn uitgelatenheid word ik dan weer blij. Een stuk beter dan een hond die constant aan de riem loopt te trekken, omdat hij losgelaten wil worden.

Wat voor lijn doe ik hem om?

Maar wat is nou de beste manier om met een hond aan de lijn te lopen? Een korte lijn, om hem goed strak te houden? Of een uitrollijn zodat hij toch een beetje bewegingsvrijheid heeft? Beiden hebben natuurlijk voor- en nadelen. Ik heb altijd een korte hondenriem gehad, omdat ik mijn hondje altijd los liet zodra we in een park of op een groot veld aankwamen. Ik ging altijd wandelen waar de hond vrij mocht rondrennen. Maar nu moet ik een keuze maken, en kies ik er maar voor eentje, want anders is het natuurlijk ook verwarrend voor mijn hondje. De ene keer vlak naast me moeten lopen, en de andere keer nog wel een beetje vrijheid hebben, dan weet hij ook niet meer wat hij er allemaal van moet verwachten natuurlijk. Dus ik moet er eentje kiezen, en die keuze heb ik nog niet helemaal gemaakt. Ik ga toch maar een uitrollijn op zijn minst uitproberen, en dan kan ik een weloverwogen keuze maken. Ik moet toch op zijn minst eerst weten hoe de uitrollijn werkt bij mijn hondje. Misschien vind ik hem helemaal niet fijn, misschien juist wel omdat ik mijn hondje dan in ieder geval korte stukjes kan laten rennen, zonder dat ik mee moet rennen.

Een goede oplossing vinden

Ik heb al geprobeerd mijn hondje beter te trainen, zodat ik hem niet steeds aan de lijn moet houden. Maar steeds als ik hem weer aan de lijn wil doen, rent hij weg. Iedere keer weer verder. Ik heb hier wel onderzoek naar gedaan op internet, en rondgevraagd bij vrienden die ook een hond hebben, en krijg steeds te horen dat ik, na het roepen van mijn hond, mezelf moet verstoppen. Dan moet hij me weten te vinden, en als dat dan lukt, zou het een groot feest moeten zijn. Zo werkt het niet bij mijn hondje, want als ik me verstop, draait hij zich om en gaat hij weer verder spelen. ‘Mooi’, denkt hij dan. ‘Ik zie hem niet, dan ziet hij mij ook niet, en kan ik nog lekker verder spelen!’ Ik heb ook geprobeerd hem te belonen als hij wel komt door een lekker snoepje te geven, maar dat werkt ook niet echt. Ik zal hem toch voorlopig aan de lijn houden, en als hij wat ouder en rustiger is, kan hij misschien wel weer los lopen.

De aankoop

Goed, ik had dus besloten een riem te kopen. Maar welke? Er is echt te veel keus beschikbaar, elke dag heb ik wel weer een andere voorkeur. Ik las goede reviews over een site met heel veel keus, en heb dus al snel gekozen daar een lijn te bestellen. En misschien wel een mooie nieuwe halsband. De kwaliteit van hun producten schijnt echt heel hoog te liggen als ik al die reviews mag geloven, en kwaliteit is nou eenmaal heel erg belangrijk. Ik wil immers niet dat de lijn zomaar ineens kapot gaat, waardoor mijn hond ineens toch weg kan rennen. Ik heb inmiddels een uitrollijn besteld, en verwacht deze morgen al met de post. Hopelijk kan ik de lijn morgenavond dus al uitproberen!

Linkruil.org

Comments are closed.