Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Mountainbike topmodel: Trek Elite 8.9 (2014)

Trek is één van de bekendste fietsmerken van de wereld. Met de geavanceerde technologie en de continue ontwikkeling blijft het merk kwaliteit leveren. Dit jaar komt Trek met de vernieuwde 8-Series, de Trek Elite 2014 voor de hardtail ATB’ers/MTB’ers. De Elite modellen zijn voorzien van een licht en nauwkeurig wedstrijdframe. Met behulp van de Shimano 10 speed-aandrijving  wordt klimmen nog efficiënter. Het topmodel van deze serie is Trek Elite 8.9.

 

Trek Elite serie

De Trek Elite serie heeft vijf modellen. Het nieuwste model is de Trek Elite 8.9. Wat is het verschil tussen het model 8.8 en 8.9? De aandrijving en de remmen van het model 8.9 zijn van Shimano XT. De schijfrem heeft een post mount bevestiging. Het model is uitgerust met een CTD voorvoering, dit houdt in dat de mountainbike afgesteld kan worden voor klimmen, trail en dalen. Dit maakt de mountainbike uiterst geschikt voor harde ondergronden.

Natuurlijk is de mountainbike ook uitgerust met hydraulische schijfremmen. Het frame is gemaakt van Platinum Aluminium, dit maakt de hardtrail mountainbike licht en nauwkeurig. Het nieuwe 8.9 model is er twee uitvoeringen: geel/zwart en het traditionele. Daarnaast heeft het model Race Lite Tubeless Ready wielen en Race X Lite Carbon stuur, voor licht maar precies sturen.

Belangrijke tip voor alle mountainbikers: juiste afmeting en gewicht

Zoals bij de ervaren ATB’er/mountainbiker al bekend is: de afmeting van de mountainbike is cruciaal. De afmetingen hebben direct invloed op het rijden. Er zijn geen standaardregels om te bepalen welke afmetingen de fiets nodig heeft. Trek bekijkt dertien punten aan de mountainbike om de het passend te maken met de rijder. Het beste is om de mountainbike af te laten stellen bij een professionele dealer of kenner. Bij twijfel tussen maten, kies dan altijd de kleinste maat. Volgens Trek is het makkelijk om een kleiner frame passend te maken dan een groter frame.

Het tweede belangrijke element van een mountainbike is het gewicht van de fiets, wat vaak vermeld staat op de websites van de mountainbikes. De gewichten die vermeld staan zijn de gewichten die het meest gunstig zijn voor de fabrikant. Ook komt voor dat de gewichten staan vermeld als ‘kaal model’ dit is zonder alle extra’s. Iedere fiets kan afwijken qua gewicht  van andere fietsen vanwege de het monteren van extra’s.

 

Trek ATB Hardtail 2014

Al met al, is het nieuwe model van Trek een uitstekende mountainbike voor hardtail. De mountainbike is nauwkeuriger dan het vorige model en afstelbaar voor klimmen, trail en dalen. Dit maakt de mountainbike wendbaar. Het nieuwe model 8.9 is de perfecte wedstrijdfiets voorzien van prachtige details.

Trek Elite 8.9

Linkruil.org

Comments are closed.