Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Natuurlijke babyoeding

Babyvoeding

Laatste tijd is het vaak in nieuws: Chinezen plunderen Nederlandse supermarkten om babyvoeding te kopen. Grote producenten zagen een gestage groei van de verkopen, echter bleef er maar weinig over voor de Hollandse consument en dat wringt.

Oorzaak

De run op Nederlandse babyvoeding had als oorzaak dat er in China bevuilde voeding in omloop was, het schadelijke ingrediënt melamine werd in eerste instantie alleen aangetroffen bij het Chinese bedrijf Sanlu. Na onderzoek werd deze stof in meerdere fabrieken aangetroffen, hierop besloot de Chinese regering meer dan de helft van de fabrieken te sluiten. Er zijn meerdere kinderen gestorven en er waren ruim 300.000 baby’s ziek geworden. Het gevolg was dat Chinese handelaren richting Nederland kwamen om hier de babyvoeding in te kopen om dit vervolgens te verkopen in China. In veel supermarkten kwamen briefjes te hangen met een maximaal aantal te kopen stuks. Nu dit (bijna) helemaal achter de rug is, kunnen we weer met een gerust hart babymelkpoeder kopen.

Soorten babyvoeding

Allereerst is het belangrijk om te weten dat borstvoeding de beste vorm is om een baby gezond te laten groeien. Mocht het geven van borstvoeding niet helemaal lukken, kan de voeding worden aangevuld met zuigelingenmelk. Er zijn erg veel verschillende soorten babyvoeding op de markt te vinden, zo is er standaard voeding, voeding tegen spugen, voeding bij darmkrampjes, voeding voor baby’s die hongerig zijn, hypoallergene voeding en natuurlijke babyproducten. Informeer je goed over welke voeding geschikt is voor jouw baby. Een handige site om alle verschillende soorten babyvoeding te vergelijken is: http://www.babyvoedingchecker.nl.

Linkruil.org

Comments are closed.