Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Nieuwe Keukens en Badkamers Vragen Ieder om hun Eigen Benadering

Keukens en badkamers vormen een belangrijk onderdeel van het huishouden. Beide hadden ze in het verleden slechts een enkele functie: Het bereiden van gerechten en het snel wassen van lichaam en haren, zodat men weer fris de dag tegemoet kon. Vandaag de dag zijn diezelfde functies natuurlijk nog steeds een belangrijk onderdeel van keuken en badkamer. Wel is het zo dat beide steeds meer een centrale rol in het huishouden en voor wat betreft de persoonlijke verzorging hebben gekregen. In de kookruimte wordt tegenwoordig ook gezeten en nagetafeld, terwijl de natte ruimte steeds vaker de beschikking heeft gekregen over apparatuur zoals bijvoorbeeld een stoomcabine, sauna en andere attributen die een heuse wellness ervaring voor in huis creƫren. Prachtig, maar door de diversiteit die tegenwoordig verlangd wordt, zijn ze inmiddels beschikbaar in duizenden soorten, maten en kleuren. Hierdoor kunt u het overzicht tussen de opties gemakkelijk verliezen. Een aantal punten zorgen ervoor dat u op het rechte pad blijft.

Weet wat u wilt

Voor beiden geldt dat het enorm belangrijk is dat u een idee heeft welke richting u op wilt met uw keuken of badkamer. Vindt een bepaald thema waar u bij de inrichting aan vast wilt houden. Het zoekt immers een stuk gemakkelijker wanneer u enkel kijkt naar landelijke keukens of moderne badkamers in plaats van wanneer u eigenlijk in de showroom pas kijkt naar wat uw wensen zijn.

Waar oog op houden bij de keukenkeuze

De maatvoering is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de keuken. Ze zijn beschikbaar in enkelwandig en dubbelwandig model maar er zijn bijvoorbeeld ook hoekkeukens of met C- en G-opstelling. Veel zal afhankelijk zijn van de omvang van de ruimte die u daarvoor wenst te gebruiken. Een G-keuken is mooi maar in een smalle ruimte alles behalve praktisch. In dat geval is bijvoorbeeld een hoekkeuken gemakkelijker. Overleg met uw specialist om na te gaan wat voor u de mogelijkheden zijn.

Waar op letten bij het inrichten van uw badkamer?

De badruimte staat niet voor niets bekend als de natte ruimte. Vochtbeleid is dus noodzakelijk. Maak gebruik van de juiste tegels, welke een licht slipeffect hebben zodat u niet uitglijdt en uzelf niet kunt bezeren. Ook afvoer van vocht is belangrijk door met goten, kanaaltjes en afwerking te werken. Wanneer u een landelijke badruimte wenst, is zelfs met hout werken een mogelijkheid. Zorg dan echter wel dat dit juist behandeld is. Vraag uw sanitairspecialist om meer adviezen.

Linkruil.org

Comments are closed.