Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Oh la la, afrodisiaca!

Het leven draait er natuurlijk zeker niet alleen om, en er zijn relevantere zaken in het leven. Maar laat het dan een van de aardigste bijkomstigheden zijn: de zinnen. Lust, seks, de liefde bedrijven, vrijen. Er zijn nog wel zeventig synoniemen op te hoesten, maar de meeste ervan zijn van bedenkelijk allooi, dus laat ik ze maar achterwege. Dit is tenslotte een nette website.

Hoe bijkomstig ook, mensen genieten graag van die lusten. Daarom zijn ze al sinds mensenheugenis in zwang: afrodisiaca. Middeltjes die de geslachtsdrift (zouden) stimuleren. Het woord ‘afrodisiaca’ (enkelvoud: afrodisiacum) is afgeleid van Aphrodite, de Griekse godin van de vruchtbaarheid en de lichamelijke liefde.

Heel veel ‘gewone’ voedingsmiddelen staan bekend om hun lustbevorderende werking. Wie kent ze niet? Wie op de Wikipedia kijkt, lemma ‘afrodisiaca’, ziet naast de alom bekende kreeft, asperge en oester ook tomaat, knoflook, koffie en ei voorbijkomen.

Laat ik je maar meteen uit de droom helpen: van de meeste van deze middelen is de werking nooit aangetoond. Na een zaterdags ontbijt met een omeletje knoflook-tomaat en een kopje koffie – volgens de lijstjes een lustopwekkende cocktail bij uitstek – masseren de meeste mannen liefdevol hun auto met zeepspons in plaats van hun vrouw. Als die middelen al een werking hebben, zit die meestal tussen de oren. Het placebo-effect, zeg maar.

Toch zijn er afrodisiaca die wel iets doen. Die de potentie verhogen, de lust doen toenemen of het zinnelijk genot verhogen. Een bekende erectie-stimulant is bijvoorbeeld L-arginine. Dit komt van nature voor in noten en soja, en in heel hoge concentraties in een middel als Ecstatic. L-arginine stimuleert overigens meer dan alleen de erectie. Het zou ook veroudering tegengaan, de nieren beter laten functioneren en wonden sneller laten genezen.

En dat middelen die het lichaam ontspannen ook de lust kunnen verhogen, ligt voor de hand. Remmingen en angsten kunnen de pret in bed danig bederven. Een middel daartegen is het kruid damiana. Dit bescheiden struikje uit Mexico ontspant niet alleen de spieren, het bevordert ook de bloedcirculatie van de geslachtsdelen en herstelt de balans in de vrouwelijke hormoonhuishouding.

Nee, het leven draait niet om seks. Maar een fijn liefdesleven helpt wel.

Linkruil.org

Comments are closed.