Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Ondernemen in deze tijd

Veel ondernemers gaan in tijden van crisis failliet, en natuurlijk komt dit voor een deel door de crisis. Maar ligt het ook aan de ondernemer? Wat is zijn aandeel in het faillissement?

Mijn naam is Edwin van Veel, en ik heb ondernemers die hun omzet zien dalen, en de kosten zien oplopen. Helaas kom ik heel vaak bedrijven tegen die geen vertrouwen hebben in de producten/diensten die zij leveren. Vaak hoor ik het excuus, ja maar door de crisis koopt men mijn product niet. Hierop antwoord ik in de meeste gevallen “Het komt niet door de crisis dat je product niet verkocht wordt, maar aan je instelling” Nederland is overbewinkeld, dat is geen gok maar een feit, maar dat wil niet zeggen dat er geen geld te verdienen valt.

Ik dreig failliet te gaan
Wanneer je de omzet ziet zakken, en de kosten ziet oplopen weet je wel hoelaat het is. Tijd om dingen te veranderen! Begin met het maken van een stappen plan, wat moet ik als eerste in orde hebben, en wat volgt. Ga dit dan stap voor stap aflopen, tot je alle stappen hebt afgelopen. Hieronder zie je een voorbeeld van een stappen plan

Stap 1 Openstaande vorderingen uitbesteden aan een goed incassobureau.
Stap 2 Kijk of je de diensten/producten die je aanbied goedkoper kan verkopen. Bijvoorbeeld door goedkoper in te kopen, of naar een andere leverancier te gaan.
Stap 3 Ga naar de bank, en vraag om advies. Leg je situatie op tafel, en mogelijk kan de bank er voor zorgen
dat je een extra krediet krijgt zodat je net iets meer kan inversteren in je bedrijf.
Stap 4 Kijk op welke kosten je kunt besparen, denk aan stroom, internet, gas, etc

Wanneer je alle stappen hebt uitgevoerd zul je tot de conclusie komen dat je veel geld hebt bespaard, dit kan er voor zorgen dat je meer omzet kunt generen

Debiteurenbeheer
Debiteurenbeheer is een belangrijk onderdeel in een bedrijf, misschien wel het belangrijkste onderdeel dat er kan zijn. Als je klanten hebt die hun facturen niet voldoen, zul je de als bedrijf nooit overleven, tijdens de crisis niet, maar ook als het geen crisis is. Een factuur wordt uitgeschreven, om geld te verdienen, wordt de factuur niet voldaan dan verdient men geen geld. Een incassobureau inschakelen wordt te vaak niet gedaan, men in bang voor de kosten die er bij komen kijken. Dit is geheel onterecht. Stap uit je convertzone, en kijk is om je heen. Er zijn incassobureau’s die echt gratis zijn, en je alleen maar helpen openstaande vorderingen te incasseren. Zie de link van een gratis incassobureau in Nederland.

Linkruil.org

Comments are closed.