Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Ontstoken tandvlees

Een gezond gebit is natuurlijk zeer belangrijk. Daarom is het ook zo dat het zorgen voor een goede mond hygiëne ervoor kan zorgen dat er geen ontstoken tandvlees zal ontstaan. Mocht u wel hebben van ontstoken tandvlees dan is dit opzich niks ergs. Het is namelijk geen ernstige aandoening. Gezond tandvlees heeft een roze kleur en ontstoken tandvlees heeft een wat meer donkerrode kleur en is soms opgezwollen en pijnlijk. Het probleem van ontstoken tandvlees hoeft echter niet altijd te liggen aan de mondhygiëne, maar kan zich ook wijten aan een tekort aan vitamines, een infectie, hormonale schommelingen, medicijngebruik en roken.

Wat moet u doen bij ontstoken tandvlees?

Ontstoken tandvlees heeft een donkerrode kleur, kan opgezwollen of dik zijn en kan ook pijnlijk aanvoelen. Tijdens het tandenpoetsen kan het ook zo zijn dat het tandvlees gaat bloeden. Maar wat kunt u nou het beste doen in het geval van ontstoken tandvlees? Het klinkt natuurlijk vanzelf sprekend, maar goed tanden poetsen is een must! En zorg er hierbij ook voor dat het tandvlees en de tong gereinigd worden en dus niet alleen te tanden zelf. Flossen kan ook een zeer goede optie zijn om ontstoken tandvlees tegen te gaan. Door middel van flossen kunt u namelijk op plekken komen waar een normale tandenborstel niet bij kan komen.
Als het ontstoken tandvlees in een vergevorderd stadium is kunt u zelf last krijgen van terugtrekkend tandvlees, zorg daarom dus altijd dat u er op tijd bij bent en zoek desnoods uw tandarts op!

www.ontstoken-tandvlees.eu

Linkruil.org

Comments are closed.