Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Overzicht van webwinkels

De groei van het aantal webwinkels is niet meer te stoppen. Iedere dag komen er wel nieuwe winkels bij, die allemaal om de gunst van de online koper strijden. Sterker nog, online winkelen raakt steeds meer ingeburgerd. Er zijn steeds vaker berichten over fysieke winkels die de deuren moeten sluiten, omdat de concurrentie op internet steeds groter wordt. Het online aankopen van artikelen is dus steeds toegankelijker en gemakkelijker geworden. Maar waar kan je als consument nou de webwinkel vinden die je zoekt?

Zoektocht

Een zoekmachine gebruiken is het eerste waar je als klant aan denkt. Het nadeel is dan wel dat je in de zoekresultaten vooral de grote spelers op de markt tegenkomt. Die staan immers hoog in de zoekmachine. Op internet wemelt het van de startpagina’s. Maar daarvan weet je vaak niet of die wel compleet is, of goed bijgehouden wordt. En in de meeste gevallen in de structuur op deze doe-het-zelf startpagina’s niet de handigste die te bedenken is. Gevolg: lastig zoeken en de pareltjes ontbreken.

Online winkelstraat voor webshops

Dat kon dus beter. De makers van Overzicht van Webwinkels hebben een andere strategie gekozen. Ze hebben de structuur van de startpagina’s nog eens goed onder de loep genomen. Het basisidee bleef bestaan, maar het overzicht moest verbeteren. Zo is een nieuwe startpagina ontstaan, die deze naam eigenlijk niet eens meer hoort te dragen. Het overzicht is strak, sfeervol en nodigt uit tot bladeren door de categorieën. Er wordt veel gebruik gemaakt van foto’s, waardoor het lijkt of je in de etalage van verschillende soorten winkels kijkt. Iedere categorie winkel heeft een eigen foto, wat erg sfeerbepalend voor de website is. De makers wilden de sfeer oproepen alsof je in een echte winkelstraat loopt, waar verschillende straten verschillende winkels huisvesten. Alsof je deur tot deur gaat, en waar je het interessant vindt een kijkje in de winkel neemt

Van telecom tot assurantieadviseur

Doordat de structuur zo open is, hebben de makers besloten verder te gaan dan een overzicht van webshops alléén te maken. Ook winkels voor telecom zijn aanwezig, in aparte categorieën. Een winkelstraat speciaal voor telecomwinkels dus. Maar ook is er een aparte ‘straat’  aangelegd voor reisbureau’s en andere aanbieders van vakanties en reizen. En tenslotte ontbreekt een ander belangrijk voordeel van online oriënteren niet, de vergelijkingstools voor o.a. mobiele abonnementen en zorgverzekeringen. Als het aan de makers ligt, wordt dit binnenkort nog uitgebreid met vergelijkingsmogelijkheden voor autoverzekeringen en reisverzekeringen. De assurantieadviseur ontbreekt dus ook niet in het online winkelcentrum van Overzicht van Webwinkels.

Nieuwe panden

Het winkelcentrum is nog steeds in aanbouw. De bouwers van de website zijn steeds weer op zoek naar bijzondere en leuke webshops. Maar ook de grote warenhuizen ontbreken niet. Voorlopig gaat de bouw gestaag door. Toch is het webwinkelcentrum al aardig gevuld met interessante winkels. Een kijkje op de website is dan ook erg de moeite waard!

Linkruil.org

Comments are closed.