Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Overzichtelijk boekhouden

Overzichtelijk boekhouden

Hoe hou ik mijn boekhouding overzichtelijk. De overzichtelijkheid is een van de belangrijkste punten van je boekhouding. We geven je in dit artikel daarom advies hoe je de overzicht in je boekhouding kan behouden.

Het is altijd zaak om uw prive en zakelijke bestanden gescheiden te houden. Zorg er daarom voor dat u een apparte rekening opent voor alle transacties van uw onderneming. Dit maakt het voor u een stuk minder ingewikkeld.

Door het bijhouden van datums zult u voor veel meer overzicht in uw boekhouding zorgen. Wanneer vond welke transactie plaats en wanneer kreeg u wat binnen, dit is erg belangrijk om te weten. Plaats daarom altijd meteen een datum op alles.

De regelmaat waarin u uw boekhouding bijhoudt is ook van belang. Hoe vaak u zich hier mee moet bezighouden hangt natuurlijk ook van de grootte van uw bedrijf af, echter is het altijd verstandig om een vast moment in te plannen. Denk bijvoorbeeld aan de eerste of laatste dag van de maand.

Het is van belang om de papieren overzichtelijk op te bergen, gebruik hiervoor ordners. Indien uw bedrijf klein is met weinig administratie dan kan een map vaak al voldoende zijn. Als dit niet het geval is, gebruik dan een aparte ordner per administratie. Zorg er ook voor dat u ieder jaar weer met nieuwe ordners begint.

           

Linkruil.org

Comments are closed.