Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Pepperspray kopen

Pepperspray wordt gezien als een vorm van zelfverdediging. Toch is echte pepperspray verboden in Nederland en België. Hierdoor zijn er alternatieven uitgevonden die wel gebruikt kunnen worden als men aangevallen wordt. Bij het gebruik van de pepperspray wordt de aandacht van de aanvaller gericht op wat er op hem gespoten wordt en hierdoor heb je meer kans om te ontsnappen. Zeker als je vaak ’s avonds alleen op straat bent is het verstandig om een flesje pepperspray op zak te hebben.

“Bij het gebruik van de pepperspray wordt de aandacht van de aanvaller gericht op wat er op hem gespoten wordt en hierdoor heb je meer kans om te ontsnappen”

Hoe werkt de pepperspray?
De alternatieve pepperspray werkt niet zoals de normale pepperspray. Deze zorgen voor een enorm brandend gevoel aan de huid, ogen, neusholtes en mond. Deze wordt alleen door de politie gebruikt op het moment dat zij zich hier genoodzaakt toe zien. De alternatieve pepperspray zal een rode vloeistof op het gezicht van de aanvaller spuiten. Deze zal als deze in contact met de huid komt vormen tot een schuimige laag. Ten eerste zal het het zicht van de aanvaller worden ontnomen en de aanvaller zal het van zijn gezicht af willen halen. Hierdoor heb je de kans om te ontsnappen van je aanvaller. Daarnaast heeft de pepperspray nog een andere bijwerking. De rode vloeistof zal enkele dagen op het gezicht van de dader blijven zitten. Ook als er flink op het gezicht geboend wordt zal de rode kleur zichtbaar blijven. Hierdoor is de kans dat de dader gepakt wordt groter. Een erg herkenbaar signalement is natuurlijk wel dat iemand een rood gezicht heeft!

“De alternatieve pepperspray zal een rode vloeistof op het gezicht van de aanvaller spuiten”

Wil jij je dus ook veiliger voelen als je ’s nachts alleen op straat loopt? Koop dan een flesje pepperspray. De aanvaller zal waarschijnlijk al schrikken als je deze pepperspray gebruikt en in veel gevallen de aanval staken.

Linkruil.org

Comments are closed.