Media Release

Plaats hier gratis uw artikel of persbericht!

Pigtails | Sluit uw glasvezelkabel op de juiste manier aan

Internet is steeds belangrijker in deze samenleving. Overal zijn mensen online. Op het werk, thuis, onderweg. Het internet blijft groeien en het aantal mensen dat online zijn daarmee dus ook. Het is dus van belang dat dit internet ook continu goed werkt. De afgelopen jaren zijn we gegroeid van een 3G naar een 4G naar een 5G netwerk. Om hierop in te spelen, kan ook het internet in woningen en bedrijven niet achterblijven. Wat voorheen nog internet was van de kabel is veranderd tot een WiFi netwerk en nu zelfs glasvezel verbinding. Deze verbinding werkt snel en heeft daarnaast veel andere voordelen die het internet zeker hebben verbeterd. Om dit te installeren kunt u pigtails gebruiken.

 

Wat zijn pigtails?

Een pigtail is een kabel die ervoor zorgt dat de glasvezel kabel gekoppeld kan worden aan het internet. Het werkt als het ware als een connector. Aan de ene zijde van de pigtail is een glasvezel connector die met een fusielas op de glasvezelkabel gelast kunnen worden. De andere kant kan vervolgens weer op andere apparaten worden aangesloten.

 

Verschillende soorten

Er zijn verschillende soorten voor de pigtails. We onderscheiden hierin 4 soorten:

  • Pigtail SC. Dze connector wordt gebruik voor de single- en de multi mode. Met een simpele beweging kan de pigtail ge├»nstalleerd worden op de kabel.
  • Pigtail LC. Ook deze connector is geschikt voor beide modes.
  • Pigtail ST. Deze pigtail is vooral bedoeld voor de multi mode. Deze is dan ook iets moeilijker te installeren.
  • Pigtail E2000. Deze connector is vooral geschikt voor de single mode. Deze is vrij eenvoudig te installeren.

 

Om een goede verbinding te realiseren is het belangrijk dat de juiste pigtail gekozen wordt. U kunt hierbij bijvoorbeeld professionele hulp inschakelen die precies weten welke kabel geschikt voor u is. Samen met hen zorgt u voor een betere connectie en perfect internet.

Linkruil.org

Comments are closed.